Trabzon'da memurlar eylemde

Trabzon'da memurlar hükümetle dün memur sendikalarının görüşmesinden istenilen sonucun çıkmaması üzerine bugün düzenledikleri basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler.Trabzon Memur-Sen’in Trabzon Valiliği önünde düzenlediği basın açıklamasında kon

Trabzon'da memurlar eylemde

Trabzon'da memurlar hükümetle dün memur sendikalarının görüşmesinden istenilen sonucun çıkmaması üzerine bugün düzenledikleri basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler.

Trabzon Memur-Sen’in Trabzon Valiliği önünde düzenlediği basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Mehmet Kara, hükümetin teklifi görünce kendilerini komedi dükkanında zannettiklerini söyledi. Mehmet Kara açıklamasında “Memur-Sen olarak 21 Mayıs akşamına kadar masada yeni hak ve kazanımlar elde edinceye kadar mücadele edeceğiz. Kamu İşveren Heyeti’nin görüşmelerde takındığı ‘Benim dediğim olur’ dayatmasını genel toplu sözleşmelerde de sürdürmektedir. Maalesef ekonomik büyümede ‘Dünya ikincisiyiz’ diyen hükümetin, kamu görevlilerine yaptıkları teklifi önerisini komik buluyoruz. Biz toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk ama bu teklifi görünce bir an kendimizi komedi dükkanında hissettik” dedi.

Hükümetin enflasyon tahminlerinde yüzde yüzü aşan oranlardaki sapmalarının olduğunu dile getiren Kara “2003 yılından bu yana ekonomi yüzde 48,3 büyümüştür. Ancak hükümet 9 yıldır kamu görevlilerine büyümeden hiç pay vermemiştir. Bu anlayışın değiştirilerek büyümeden kamu görevlilerine pay verilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

memur.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler