Trabzon'da Mazlumder'den darbe açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar 28 Şubat post modern darbesinin devam ettiğini ifade etti. Mehmet Çınar, 28 Şubat 1997 post modern darbesi bugüne kadar geçen süredeki tüm basın açıklamalarımızda ve eylem

Trabzon'da Mazlumder'den darbe açıklaması
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar 28 Şubat post modern darbesinin devam ettiğini ifade etti.
 
Mehmet Çınar, 28 Şubat 1997 post modern darbesi bugüne kadar geçen süredeki tüm basın açıklamalarımızda ve eylemlerimizde milletin kahir çoğunluğu tarafından tasvip edilmeyen 28 Şubat sürecinin bitmediğini görünmez mağdurlar açısından bu zulüm mekanizması varlığını hala devam ettiğini belirtti.
 
Çınar “ Balyoz Davasında” hüküm giyen Korgeneral Korcan Polatsu’nun emriyle gerçekleştirilen “Noel Baba” operasyonunun gerçek mağdurları yargılanan masum insanlar olmasına rağmen ceza yine mağdur ve masum insanlara kesilmiştir.Mazlumder Ankara yöneticisi Tayyar Tercan Halil Kantarcı ve 14 yaşında iken tutuklanan idamla yargılanan ve 10 yıl ceza evinde tutulan Yakup Köse’nin de ceza aldığı bu dava tam da 28 Şubatçı paşaların yargılandığı hukuk sistemindeki çarpıklıkların gün yüzüne çıktığı bu günlerde onanması manidardır dedi.
 
Çınar son olarak Mazlumder Trabzon Şubesi olarak 28 Şubat sürecinin bitmediğini tekrar ifade ederek söz konusu hukuksuzluğu kınıyoruz. 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilerek tüm mağduriyetlerin giderilmesi için yeniden adil yargılanma hakkını tanınmasını talep ediyoruz dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel