Trabzon'da manken krizi

 TRABZON'UN Çarşıbaşı İlçesi Kavaklı Köyü’nde yaşayan Bürran Saka, hazırladığı cansız mankenleri evinin bahçesine yerleştirince,  köy imamı Cuma hutbesinde cansız mankenlerden rahatsızlığını dile getirdi. Köyün ileri gelenleri ev sahibine elçi gönderdi. K

Trabzon'da manken krizi

 

TRABZON'UN Çarşıbaşı İlçesi Kavaklı Köyü’nde yaşayan Bürran Saka, hazırladığı cansız mankenleri evinin bahçesine yerleştirince,  köy imamı Cuma hutbesinde cansız mankenlerden rahatsızlığını dile getirdi. Köyün ileri gelenleri ev sahibine elçi gönderdi. Köyün gençleri ise giriş kısmındaki bayan giysili mankeni kaçırarak krizi daha da büyüttü.

Emekli Olunca Baba Evine Yerleşti

EMEKLİ olan Bürran Saka, baba evine yerleşti. Köyünde kendisine ev yapan Saka, çevre düzenlemesi yaptığı evin bahçesinin çeşitli yerlerini  giydirdiği cansız mankenlerle süsledi. Evin bahçe giriş kısmına da modern giyimli bayan bir manken yerleştirdi. Köy imamı cansız mankenleri eleştirip “Kaldırılmaları gerek” deyince  köylü Bürran Saka’ya bir elçi gönderdi.

Bahçesine Görsellik Katmak İstemiş

KÖY halkı adına Saka’ya giden elçi,  bahçesindeki mankenlerin köylüyü rahatsız ettiğini ileri sürerek, kaldırmasını istedi. Geri adım atmayan Bürran Saka, “Evime görsellik katmaktan başka bir düşüncem yoktu. Gece ışıklarla güzel bir görsellik oluyor. Girişteki manken gelen misafirlere ‘ hoş geldin’ der gibi duruyor. Mankenler erotik değil. Köylü olayı abarttı” deyip istekleri geri çevirdi.

TRABZON’DA evinin bahçesine cansız manken yerleştiren Bürran Saka, bir köyü ayağa kaldırdı. İmam cansız mankeni put ilan etti, köylü mankenlerin kaldırılması için Saka’ya elçi gönderdi, gençler kadın mankeni kaçırdı. 

EMEKLİ OLUNCA BABA EVİNE DÖNDÜ

Emekli olan Bürran Saka, baba evi Kavaklı köyüne yerleşti. Köyünde kendisine ev yapan Saka, çevre düzenlemesi yaptığı evin bahçesinin çeşitli yerlerini ise giydirdiği cansız mankenlerle süsledi. Saka, evinin bahçesi giriş kısmına da modern giyimli bayan bir manken yerleştirdi. Bunun üzerine cami imamı Cuma hutbesinde cansız mankenler için ‘Puta benzeyen o şeylerin kaldırılması gerek’ şeklinde konuştu.

 KÖYLÜ ELÇİ GÖNDERDİ 

Köy halkı adına Bürran Saka’ya giden elçi,  bahçesindeki bulunan cansız mankenlerin köylüyü rahatsız ettiğini ileri sürerek, kaldırmasını istedi. 

Tüm bunlara rağmen ev sahibi geri adım atmayarak cansız mankenleri yerinden kaldırmadı.

 Bürran Saka, “Evime görsellik katmaktan başka bir düşüncem yoktu. Gece ışıklarla güzel bir görsellik oluyor. Girişteki manken gelen misafirlere ‘ hoş geldin’ der gibi duruyor. Mankenler erotik değil. Köylü olayı abarttı” dedi.

 BAYAN MANKEN KAÇIRILDI 

Köyde yaşayan insanlardan bir kısmının bu mankenlere neden tavır aldığını anlamadığını belirten ev sahibi Bürran Saka, "Bir sabah kalktığımda girişteki bayan mankenin yerinde olmadığını gördüm. Bir gün sonra mankeni motosikletli gençlerin kaçırdığını öğrendik. Bunun üzerine onlarda gelip mankeni kapının önüne bıraktılar. Bu mankenlere neden karşı çıkıyorlar anlamıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel