Trabzon’da Malatya’yı yaşattılar

Zağnos Vadisindeki Malatyalılar gecesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Zağnos Vadisindeki Malatyalılar gecesi öncesinde bazı yarışmalar yapıldı. Malatyalılar Gecesi Malatya’dan gelen tiyatro ekibinin oynadığı İbiş orta oyunuyla başladı. Sonrasında Mala

Trabzon’da Malatya’yı yaşattılar

Zağnos Vadisindeki Malatyalılar gecesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Zağnos Vadisindeki Malatyalılar gecesi öncesinde bazı yarışmalar yapıldı. Malatyalılar Gecesi Malatya’dan gelen tiyatro ekibinin oynadığı İbiş orta oyunuyla başladı. Sonrasında Malatya Kültür Müdürlüğü Folklor ekibi gösteriler sondu.

Malatya Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Sanat Müziği korosunda yer alan Özlem Uğurlu, Mustafa Gökçe ve İrfan Yılmaz Malatya yöresine ait şarkı ve türküler Serdar Pul, Cemal Zihni Erenel, Hüseyin Serdar Birinci, Muharrem Gaydan, Sefa Demirci ve Osman Yılmaz Malatya yöresine ait Türk Halk Müziğinin sevilen parçaları seslendirildi. Son olarak Karadeniz yöresine ait parçaları da seslendirdi ve Malatya folklor ekibi kısa bir horon gösterisi yaptı.

Gecenin sonunda Malatya ekibine Trabzon Belediyesi adına plaket takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel