Trabzon'da maden toplantısı yapıldı

Valilik A Toplantı Salonundaki toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.Medenlerle ilgili kısıtlama getirilecek alanların belirlenmesine yönelik yapılan

Trabzon'da maden toplantısı yapıldı

Valilik A Toplantı Salonundaki toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Medenlerle ilgili kısıtlama getirilecek alanların belirlenmesine yönelik yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Vali Öz, “Madenlerle ilgili görev ve sorumluluklar Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın dışında ilimizde Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığımızda oluşturduğumuz ilgili şube müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.

Bu güne kadar yapılan çalışmalarla ilgili birçok toplantı yapıldı ancak maden kanunumuzun ilgili maddesi gereği kısıtlı alanlar hakkında da bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Bu konuda genel bir envanter çalışması yaptık.

İlimizin tarihi, turistik ve doğal güzellikleri, kültür varlıkları, su kaynaklarının korunması, ulaşım aksı, orman ve çevre ile ilgili kısıtlı alanların yeniden ele alıp bu konuda bir altyapı oluşturmak istiyoruz. Çünkü uygulamalarımızı buna göre yürüteceğiz.

Maden ve taş ocaklarıyla ilgili çalışmalar konusunda kurumlarımızdan görüş isteniyor. Bu nedenle, çevre ve turizm açısından, doğal güzelliklerin korunması açısından herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için bugün bütün ilgili kurumlarımızla bu konuyu ele alıp kısıtlı alanlarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapalım istedik. Kurumlarımızdan görüş istenirken elimizde sağlam bir hukuki altyapı olsun istiyoruz. Amacımız; ilimizin doğal kaynaklarını, kültür varlıklarını, turizmini ve çevre hassasiyetlerini ortaya koyan bir karar altyapısı oluşturmaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel