Trabzon'da maden alanları belirlenmeli

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Maden komisyonu Başkanı Fatih Mengüç ile beraberindeki komisyon üyelerini kabul etti.Doğal Kaynakların ekonomiye kazandırılırken doğal dengenin korunması gerektiğini belirten Vali Abdil Celil Öz "Madencilerimizin ruhsat ve b

Trabzon'da maden alanları belirlenmeli

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Maden komisyonu Başkanı Fatih Mengüç ile beraberindeki komisyon üyelerini kabul etti.

Doğal Kaynakların ekonomiye kazandırılırken doğal dengenin korunması gerektiğini belirten Vali Abdil Celil Öz "Madencilerimizin ruhsat ve benzer konulardaki işlemlerinde Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'mız epey bir tecrübe kazandı. Altyapısını  ve kurumsal yapısını geliştirerek  belirli bir noktaya geldi. Bu konuda  sıkıntımız bölgenin coğrafi yapısı itibariyle  turizm  güzergahı,çevre hassasiyeti ,bitki örtüsü ve gürültü kirliliği gibi belirli hassasiyetlere dikkat ediyoruz. Biraraya gelip koordineli çalışmak da faydavar.

Memleketin doğal kaynaklarının değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması çalışmalarının koruma kullanma dengesi dediğimiz doğal dengeyi de koruyacak bir şekilde olursa daha iyi olur. Bu hassasiyetler  içinde uyumlu güzel bir çalışma yürütülür" dedi.

Bölgede madencilik yatırımı yapmanın mevzuatlar bakımından zor olduğunu belirten Madenciler Komisyonu Başkanı Fatih Mengüç ise "Koorrdineli çalışmamız  hem çevre açısından hem de şehrimiz açısından uygun olur. Büyükşehir Yasasıyla yeni imar mevzuatı uygulanıyor. Orada mevcut potansiyel maden alanları haritalara işlenirse gerek Yatırım İzleme Koordinasyon Birimi için gerekse bizim açımızdan uygulama açısından kolay olur. Maden alanlarının belirlenmesinde fayda var" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel