Trabzon'da Madalya polemiği!

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ise, Uzun'un Haziran ayındaki törende madalya aldığını, Şubat ayındaki törene ise yanlışlıkla çağırıldığını söyledi. Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde oturan Kore Gazisi Yusuf Ziya Uzun ile Türkiye Muhari

Trabzon'da Madalya polemiği!

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ise, Uzun'un Haziran ayındaki törende madalya aldığını, Şubat ayındaki törene ise yanlışlıkla çağırıldığını söyledi. 

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde oturan Kore Gazisi Yusuf Ziya Uzun ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu'nu karşı karşıya getiren olay 9 Şubat 2011'de meydana geldi. Yusuf Ziya Uzun, 9 Şubat'ta Trabzon'da oynanacak olan Türkiye - Güney Kore maçı öncesinde dernek binasında yapılacak madalya törenine davet edildi. Törende Kore Büyükelçisi Jea Hyun Bae'nin üç Kore gazisine madalya takacağı belirtildi. Daha önce Kore Şeref Madalyası bulunan Yusuf Ziya Uzun, madalyalarının takılı olduğu ceketiyle dernek binasına gidince, yanlışlık yapıldığı ortaya çıktı. Kayıtlara bakılmadan arandığı anlaşılan Yusuf Ziya Uzun'dan, mevcut madalyasını çıkarması ve daha sonra başka bir gaziye verilmek üzere, sanki madalyası yokmuş gibi Büyükelçi'den madalya alması istendi. Törenin ardından Yusuf Ziya Uzun, kendisine verilen madalyayı geri almak isteyen Dernek Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile tartıştı; ancak madalya, yatalak olduğu için törene gelemeyen başka bir gaziye verilmek üzere alındı. Bunun üzerine Yusuf Ziya Uzun, kendisine göstermelik olarak madalya verildiğini ve gururuyla oynandığını ileri sürerek konuyu dilekçeyle Trabzon Valiliği'ne bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yusuf Ziya Uzun, başvurusuna Valilik'ten henüz bir yanıt gelmediğini ifade ederek, "Türkiye ve Kore'nin verdiği madalyam var ama ben başka bir madalya verilecek diye törene gittim. Sonra yanlışlık olduğunu söylediler fakat Koreli misafirlere ayıp olmasın diye madalya almamı, daha sonra geri alacaklarını belirttiler. İnsanların önünde gururumla oynandıö dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ise, "Genel merkezimiz, 3 Kore gazisi için madalya töreni düzenlenmesini istedi. Biz de vefat etmiş olan Ahmet Söz'ün eşi Seyhan Söz, Murat Çiçekdal ve bahse konu Kore gazimiz Yusuf Ziya Uzun'un isimlerini verdik. Sekreterimiz kayıtlara bakmadan Yusuf Ziya Uzun'u aradı ve daha önce madalya alıp almadığını sordu. Ancak gazimiz 'almadım' dedi. Kore gazilerimiz tören günü derneğimize geldiklerinde, Yusuf Ziya Uzun'un yakasında madalya olduğu görüldü ve kayıtlarımızda yapılan incelemede 25 Haziran 2010'da basın önünde madalya aldığı anlaşıldıö dedi. Sağıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başka bir gaziyi çağıracak zamanımız yoktu. Gelen misafirlere ayıp olmaması için Uzun'a şifaen, madalyayı takıldıktan sonra iade etmesini söyledik. Kendisi de kabul ettiğini söyledi. Madalya, başka bir gazimize verilmek üzere derneğimizde muhafaza edilmektedir. Buradaki törende diğer madalya alan gazilerimiz bu olaya vakıftırlar. Gazimiz Yusuf Ziya Uzun, daha sonra çeşitli kuruluşlara ve basına, sanki madalyayı biz kasti olarak almışız şeklinde, hem bize, hem de Kore Cumhuriyeti'ne yönelik yanlış beyanda bulunmuştur. Bu olaylar derneğimizi ve dernek üyelerimizi derinden üzmüştür"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler