Trabzon'da maaş bordrosu yakılar

Trabzon’da KESK üyeleri, memur maaşlarındaki enflasyon farkını protesto amacıyla maaş bordrolarını yaktı.Meydan Parkı’nda bir basın açıklaması düzenleyen KESK üyesi 6 kişi, ellerine aldıkları maaş bordrolarını Atatürk Anıtı önünde yaktı. Grup adına basın

Trabzon'da maaş bordrosu yakılar

Trabzon’da KESK üyeleri, memur maaşlarındaki enflasyon farkını protesto amacıyla maaş bordrolarını yaktı.

Meydan Parkı’nda bir basın açıklaması düzenleyen KESK üyesi 6 kişi, ellerine aldıkları maaş bordrolarını Atatürk Anıtı önünde yaktı. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, 2014 yılı enflasyon kayıplarımız olmak üzere, büyümeden dolayı kayba uğrayan tüm ekonomik ve sosyal hakların kısa zamanda telafi edilmesini istediklerini söyledi.

Ellerindeki bu bordroların yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarının belgesi olduğunu anlatan İkinci, şöyle konuştu: "Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Yıllık resmi enflasyon Mart ayı itibariyle yüzde 7.70’e ulaşmış, halkın gerçek enflasyonu yüzde 20’yi aşmış durumdadır.”

Basın açıklamasının ardından KESK üyesi 6 kişi, ellerine aldıkları maaş bordrolarını yaktıktan sonra olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel