Trabzon'da kuyumcular başkanını seçiyor

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası seçime gidiyor. 168 delegesi bulunan Trabzon Kuyumcular Odası başkanını seçiyor.27 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek seçimde başkanlık için mevcut başkan Musa Başak ve Ali Yazıcı yarışıyor.  Seçimin iddialı adayı olar

Trabzon'da kuyumcular başkanını seçiyor
Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası seçime gidiyor. 168 delegesi bulunan Trabzon Kuyumcular Odası başkanını seçiyor.27 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek seçimde başkanlık için mevcut başkan Musa Başak ve Ali Yazıcı yarışıyor. 
 
Seçimin iddialı adayı olarak gözüken Ali Yazıcı genç ekibi ile birlikte seçim turu yaparak Trabzon’daki odaya bağlı kuyumcu, saatçi ve gözlükçüleri ziyaret ederek destek istedi.
 
TRABZON’U DÜNYAYA TANITIYORUZ
Kuyumculuk sektörünün Trabzon’un tanıtımı açısında çok önemli bir özelliği olduğunun altını çizen Ali Yazıcı, “Hasır, kazaziyegibi el sanatlarımız Trabzon’un tanıtımı açısından önemli unsurlardır. Trabzon’da imalatı yapılıp dünya pazarına çıkan hasır bileziğimiz Trabzon’un bacasız fabrikalarından birisidir. Kazaziye ve el sanatını da eklediğimizde Trabzon’a çok büyük ekonomik girdi sağlamaktadır. Bizler bu hazinemize sahip çıkarak Trabzon’un tanıtımı için elimizden geleni yapacağız” dedi. 
 
KUNDURACILAR CADDESİ’NİN ÜZERİNİ KAPATACAĞIZ
Trabzon merkezinde bulunan kuyumcu esnafın yeni trafik düzenlemesi ve AVM’lerin açılmasıyla sıkıntı yaşadığının altını çizen Ali Yazıcı, “Seçilmemiz halinde farklı bir projemizi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu proje Kunduracılar Caddesi’nin üzeri kapatılarak, bu caddeyi bir alışveriş merkezi haline getirmektir. Karnaval havasında bir cadde hayal ediyoruz. Bu cadde böylelikle cazibe merkezi haline gelecektir. Belediye ile işbirliği içine girerek bu projemizi hayata geçirme noktasında hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
BU KARARDA GERİ ADIM ATILMALI
Bankacılık Denetleme Kurulu’nun 1 Şubat 2014 tarihinde aldığı karar neticesinde kredi kartına taksitli satışı durdurmasının kuyumculuk sektörünü olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizen Ali Yazıcı, “Bu karar alınırken bizler hiç dikkate alınmadık. Sektörümüz zaten ekonomik koşullar neticesinde olumsuz yönde etkilenmiştir. Bu karar da yine bizi yaralayacaktır. Bizler birliktelik sağlayarak bu karar da geri adım atılması noktasında mücadele edeceğiz” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel