Trabzon'da Külliye'nin temeli atıldı

 Trabzon’un Arsin ilçesi Yeşilyalı beldesinde yapımı planlanan Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı’nın yeni hizmet binası ve külliyenin temeli bugün törenle atıldı.  Törene Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trab

Trabzon'da Külliye'nin temeli atıldı
 
Trabzon’un Arsin ilçesi Yeşilyalı beldesinde yapımı planlanan Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı’nın yeni hizmet binası ve külliyenin temeli bugün törenle atıldı. 
 
Törene Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Arsin Kaymakamı Salih Altun, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Arsin Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Keskin ve diğer davetliler katıldı. Mehter Takımı’nın konseri ile başlayan törende İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra protokol konuşmalarına geçildi.
 
Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı Başkanı Ahmet Özdemir, vakfın çalışmalarını özetle anlattıktan sonra Külliyenin ihtiyaç haline geldiğini belirterek temeli atılan inşaatla ilgili bilgiler verdi.
 
Özdemir, külliyenin 12 bin 325 metrekare alan üzerine 560 öğrenci kapasiteli, çok amaçlı kapalı spor salonu, konferans salonu, kütüphanesi ile komple bir eğitim merkezi olduğunu söyledi. Bu inşaatın tamamen hayırseverlerin destekleriyle yapıldığına dikkat çeken Özdemir “Vatandaşlarımız inşaatı metrekare metrekare üstleniyorlar. Tüm hayır sahiplerine teşekkür ederiz” dedi.
 
Daha sonra edilen dualar ve kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel