Trabzon'da köysel dönüşüm!

Trabzon’da başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında tarihi Ayasofya Müzesi etrafında bulunan binalar yıkılırken, evlerinin bulunduğu yerlere vatandaşlar tarafından lahana ve marul ekildi.Trabzon’un önemli turizm alanlarından biri olan Ayasofya Müz

Trabzon'da köysel dönüşüm!

Trabzon’da başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında tarihi Ayasofya Müzesi etrafında bulunan binalar yıkılırken, evlerinin bulunduğu yerlere vatandaşlar tarafından lahana ve marul ekildi.


Trabzon’un önemli turizm alanlarından biri olan Ayasofya Müzesi etrafında gerçekleştirilen ‘Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında başlatılan çalışmalar sonucu çevre düzenlemesi ve müzenin etrafının açılması için çevredeki binalar yıkıldı. Bu binaların yıkımının ardından çevrede bulunan vatandaşlar çevrenin düzeltilip görsel bir zenginlik kazanmasını beklerken, geçen süreçte çevredeki vatandaşlar tarafından bu araziye marul, lahana, maydanoz dikimine başlandı.


Öte yandan, kamulaştırmaları tamamlanan binalarla birlikte proje kapsamında Ayasofya Müzesi çevresinde bulunan 44 binanın tamamı yıkılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel