Trabzon'da köy evleri projesi

Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, yaklaşık bir yıldan bu yana uygulamaya koydukları tip köy evi projesi ile ilgili olarak İl Genel Meclisi’ni bilgilendirdi.Trabzon’un kırsalında imar yapılaşmasını uygun, imar disiplini getirecek uygulam

Trabzon'da köy evleri projesi

Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, yaklaşık bir yıldan bu yana uygulamaya koydukları tip köy evi projesi ile ilgili olarak İl Genel Meclisi’ni bilgilendirdi.

Trabzon’un kırsalında imar yapılaşmasını uygun, imar disiplini getirecek uygulamalara öncelik verdiklerini belirten Kul, bu çalışmanın alt yapısı olan köy içi yerleşik alan tespitinde de 412 köydeki çalışmaların tamamlandığını belirtti. Kul, özellikle köylere tip proje ile ev yapma konusunda hakli bilgilendirmek ve özendirmek açısından çeşitli faaliyetleri olduklarını da belirterek “Bu konuda şu anda ulaştığımız sayı hedeflediğimiz sayı elbette değil 63 kişi tip projelerimizi alarak evlerini yapıyor. Rakamı yükseltmeye çalışıyoruz. Köy muhtarlıklarının da ve köy alanlarında projelerimizi sergiliyoruz. Teknik birimimiz de her türlü yardıma hazır. Tip proje için vatandaştan zemin etüdü, harita aplikasyonu, ikametgâh belgesi, nüfus kayıt örneği, tapu kaydı isteniyor. Ayrıca tip köy evi projeleri; sadece köyde sürekli oturan ve köy nüfusuna kayıtlı kişilere verilecektir. Trabzon kırsalında 12 çeşit tip proje uygulamasına izin veriliyor” dedi.

İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, kırsal alanda katı atık toplanması ile ilgili büyük bir başarı yakaladıklarını ifade ederken, 63 kişiye bir konteynır düştüğünü ve tüm Trabzon kırsalında 2 bin 689 konteynırla katı atık topladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel