Trabzon'da konutlar teslim edildi

Trabzon’un Of ilçesi Tavşanlı köyünde 2004 yılında meydana gelen afette evleri yıkılan 36 vatandaşa TOKİ tarafından ev yapıldı.Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 36 afetzede için yeni konut yapımına karar verilmesinin ardından, TOKİ tarafından köyün ü

Trabzon'da konutlar teslim edildi

Trabzon’un Of ilçesi Tavşanlı köyünde 2004 yılında meydana gelen afette evleri yıkılan 36 vatandaşa TOKİ tarafından ev yapıldı.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 36 afetzede için yeni konut yapımına karar verilmesinin ardından, TOKİ tarafından köyün üst kısmında inşa edilen konutlar hak sahibine teslim edildi. Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve noter huzurunda yapılan kura çekimine Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Tavşanlı Köyü Muhtarı Mehmet İbrahimoğlu, TOKİ yetkilileri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan Kura çekimine hak sahibi olan tüm vatandaşlar katıldı. İsimleri çekilen vatandaşlar kendileri çektikleri kuralarla kendi evlerini belirlediler.

Toplantıda konuşan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, TOKİ eski başkanı Erdoğan Bayraktar’a ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti. Yeni konutların inşa edilmesi için her iki yetkililerinin de çok çaba sarf ettiklerini belirten Sonel, “Konutların yapıldığı alan köyün dışında bir alan olduğu için ortaya bazı ekstra sorunlar çıktı. Yol ve su gibi hayati önem arz eden sorunlar aşılarak çalışmalar başladı. Tamamlanan konutlar hak sahiplerimize teslim ediliyor. İnşallah hiçbir yerde bir daha böyle afetler yaşanmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel