Trabzon'da Kobani yürüyüşü olur mu?

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’yi saran Kobani rüzgarı sonrası bir çok kentte sokağa çıkma yasağı uygulandı. Türkiye’de gözler bir anda Trabzon’a çevrildi. Acaba Trabzon’da böyle bir yürüyüş yapılacak mıydı? “Trabzon Cevre Platformu” üyeleri konu ile a

Trabzon'da Kobani yürüyüşü olur mu?

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’yi saran Kobani rüzgarı sonrası bir çok kentte sokağa çıkma yasağı uygulandı. Türkiye’de gözler bir anda Trabzon’a çevrildi. Acaba Trabzon’da böyle bir yürüyüş yapılacak mıydı? “Trabzon Cevre Platformu” üyeleri konu ile alakalı olarak kendi arasında bir karar alarak Trabzon’un merkez Postanesinden Atatürk Alanına kadar yürüyecekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il başkanlığı bu yürüyüşe destek vermeyeceğini açıkladı.

CHP TARAF DEĞİL

CHP İl Başkanı Yavuz Karan, "Trabzon hassas bir il bu nedenle bu yürüyüşün burada yapılmasında taraf değiliz" dedi.

Karan  “ Kobani eylemleri tüm yurdu sardı. Biz CHP Trabzon il başkanlığı olarak karar aldık. Kesinlikle böyle hassas bir il olan Trabzon’da Kobani için protesto yürüyüşü yapılmayacak ve bunlar olursa destek vermeyeceğiz. Bunun iki nedeni var. Birinci Trabzon’a sayın Cumhurbaşkanı yapacağı ziyaret. Yarın bölgemizi ziyaret edecek olan sayın  Cumhurbaşkanın olumsuz bir durum ile karşılaşmasını istemiyoruz”dedi.

SON KEZ TOPLANACAKLAR

Karan'ın diğer nedeni ise Trabzon halkını germemek. 

Genel merkezin talimatı doğrultusunda karar aldıklarını ifade eden Karan sözlerini şöyle tamamladı;

" Trabzon halkı bu tür eylem ve yürüyüşlerde gerilir. Bu nedenle biz CHP olarak bu tür eylemlerde yer almıyoruz. Genel Merkezimin de bu konu ile alakalı olarak Türkiye’deki parti örgütlerine kesin talimatı var. Birde bildiğiniz gibi Düzyurtspor kafilesi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde saatler mahsur kaldı bu eylemlerde. Trabzon halkı bu konuda hemen kenetlendi. Bu eyleme güvenlik için gerçekten gerek yok.”

Öte yandan; Bazı Sivil toplum kuruluşlarının iki kez iptal edilen yürüyüşün düzenleye bilmek için bugün son kes toplanacakları öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler