Trabzon'da kitap fuarına yoğun ilgi

 Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen ve Hamamizade ihsan bey kültür merkezin'de açılan fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  24 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak fuarın il gününde Yazarlar Metin Özdamarlar ve Salih Gülen dü

Trabzon'da kitap fuarına yoğun ilgi

 

Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen ve Hamamizade ihsan bey kültür merkezin'de açılan fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
 
24 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak fuarın il gününde Yazarlar Metin Özdamarlar ve Salih Gülen düzenlenen söyleşi ile okuyucularla buluştu.
 
Yazar Salih Gülen Trabzon’da doğan Yavuz Sultan Selim hakkında yanlış bilinenleri anlattı. Gülen, Yavuz'un kulağında küpe olmadığını ve Yavuz lakabını İranlıların kötü amaçla taktığını söyledi. Fakat Yavuz’un namının bunu değiştirdiğini söyledi.
 
Metin Özdamarlar ise Fatih Sultan Mehmet’in en büyük idealinin İstanbul’u fethetmek olduğunu kaydederek, “Bu fethin tamamlanması için stratejik ve politik öneme sahip Trabzon’un fetih edilmesi gerekliydi. Trabzon fetheden Fatih Sultan Mehmet böylece İstanbul’un fethini de tamamlanmış oldu” dedi.
 
Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım’ın da destek verdiği, 50 yayınevi ve 45 yazarın söyleşilerle ve imza günleri ile okuyucularla buluşacağı fuarda 16 Şubat Cumartesi günü Barış Cem Kaya, Sırrı Er, İlber Ortaylı, M. Ali Bulut ve Sinan Yağmur düzenlenecek söyleşi ve imza günleri ile kitapseverlerle bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel