Trabzon'da kış turizmi için önemli adım

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ‘Kış Turizmi Mastır Planı’ hazırlık için Trabzon’a gelen Avusturyalı uzmanlar Klaus Hillbrand, Wolfgang Rappold, Kurt Danksagmüller, Hubert Ramskogler’i makamında kabul etti.               Avusturyalı heyetle bir süre gö

Trabzon'da kış turizmi için önemli adım

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ‘Kış Turizmi Mastır Planı’ hazırlık için Trabzon’a gelen Avusturyalı uzmanlar Klaus Hillbrand, Wolfgang Rappold, Kurt Danksagmüller, Hubert Ramskogler’i makamında kabul etti.
               
Avusturyalı heyetle bir süre görüşen Vali Kızılcık, Trabzon alternatif turizm anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yaparak, bu anlamda kış turizmi ve yayla turizminin Trabzon’un çok nemli bir parçası olduğunu ifade etti. Turizm alanında tecrübeli olan ülkelerin uzmanlarıyla ortak bir çalışma içinde olduklarını belirten Kızılcık, “Özellikle kış turizmi alanında tecrübeli kişilerle çalışmanın avantajlı olacağına inanıyoruz” dedi.
               
Trabzon’un alternatif turizm anlamında tarih, kültür ve ekolojik değerler bakımından çok zengin bir bölgede ve coğrafyada yer aldığına işaret eden Vali Kızılcık şöyle konuştu: “Kış turizminin de bu potansiyele, zenginliğe ayrı bir zenginlik katacağını düşünüyorum. Böylece yılın 12 ayı burada turizm yapma imkanı bulacağız. Uzungöl başta olmak üzere doğal güzelliklerimizi kış turizminin yapılacağı yerler olarak değerlendirip insanlığın hoşça vakit geçireceği mekanlar haline getirmeyi hedefliyoruz.”  
               
Vali Kızılcık, 20 yıldır kış turizmi faaliyetleri içersinde bulunan ve Avusturya’da birçok kayak merkezinde üs düzey görev alan heyetin bir süre Trabzon’da bulunarak bölgenin doğal zenginlik potansiyellerini yerinde inceleyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel