Trabzon'da kiliseye haç tehdidi!

Daha önce rahibi cinayete kurban giden kilise yetkililerinden bu kez bina üzerindeki haçın indirilmesi istendi. Işıklandırılan Istavroz haçına kızan 5 kişilik bir grup, 1 Ocak 2011 tarihinde kilise önüne gelerek slogan atmaya başladı. Kilise avlusuna yanı

Trabzon'da kiliseye haç tehdidi!

Daha önce rahibi cinayete kurban giden kilise yetkililerinden bu kez bina üzerindeki haçın indirilmesi istendi.

 

Işıklandırılan Istavroz haçına kızan 5 kişilik bir grup, 1 Ocak 2011 tarihinde kilise önüne gelerek slogan atmaya başladı. Kilise avlusuna yanıcı maddeyle birlikte iki şişe atan grup, olay yerinden hızla ayrıldı.

 

HAÇI YA SİZ İNDİRİN YA BİZ...

Kiliseye atılan şişelerden birinin içinde, “Kilisenin tepesindeki haçı ya siz indirin ya biz indireceğiz” yazılı not çıkarken, olay emniyete intikal ettirildi. Güvenlik kameralarından görüntüleri alan emniyet mensupları herhangi bir iz bulamadı.

 

POLİS KİMSEYE ULAŞAMADI

Kiliseden hiç kimsenin ifadesine başvurulmazken, şikayet dilekçesi de alınmadığı öğrenildi. Rahibin öldürülmesinden 2 ay sonra benzer bir tehditle karşılaştıklarını belirten kilise yetkilileri ise yaşanan olaylar sonrasında tedirgin bir bekleyişe girdi

 

Trabzon’ un Kemerkaya Mahallesi’nde bulunan ve 5 sene önce rahibi uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Katolik Santa Maria Kilisesi, kilise binasının üzerindeki istavroz haçını ışıklandırdığı için bir grup tarafından tehdit edildi.

Katolik Santa Maria Kilisesi görevlileri yaklaşık 2 ay önce kili-senin yanındaki ek binasının üzerinde bulunan istavroz haçını ışıklandırdı. Kilise kendilerine ait bölüm içersindeki binasının üzerindeki haçı ışıklandırması bazı kesimlerin tepkisini çekti. Tepkinin dozu kaçınca saldırıya dönüştü.

 

Işıklandırılan istavroz haçına kızan 5 kişilik bir grup, 1 Ocak 2011 tarihinde kilise önüne gelerek slogan atmaya başladılar. Kiliseyi protesto eden 5 kişilik grup "Trabzon Türktür, Türk kalacak" şeklinde slogan attıktan sonra kilise avlusuna iki tane şişe attılar. Atılan şişelerin birinin içinde "Kilisenin tepesindeki haçı ya siz indirin, ya da biz indireceğiz" yazılı not çıkarken, diğer şişede yanıcı bir madde çıktı. Molotof kokteyl şeklinde yapılan şişe alev almayınca korkulacak bir durum meydana gelmedi.

 

EMNİYET, ZANLILARI BULAMADI

Meydana gelen saldırı sonrasında kilise yetkilileri olayı hemen emniyete bildirdi. Olay yerine gelen Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerasındaki görüntüleri alarak gittiler. Kiliseden kimsenin ifadesi alınmazken, bu yaşanan olayın ilk olmadığı ortaya çıktı. 5 Şubat 2006 tarihinde Rahip Santoro’nun öldürülmesinden 2 ay sonra 70 -80 kişilik bir grubun yine aynı sloganları atarak kilisenin önünden sahile doğru indikleri ortaya çıktı. Yaşanan bu olay da polise bildirilmiş ve alınan güvenlik kamera kayıtlarından kimse tespit edilmediği gerekçesiyle bir işlem yapılmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel