Trabzon'da ki Kırım Türkleri

 Trabzon’da yaşayan Kırım Türkleri kültürlerini yaşatmak için dernek kurmak istiyor.Trabzon’da tarih boyunca yaşayan ve Asya’nın Kırım bölgesinden Doğu Karadeniz bölgesine göç eden Kırım Türkleri Trabzon bir dernek çatısı altından bir araya gelmek için ça

Trabzon'da ki Kırım Türkleri

 

Trabzon’da yaşayan Kırım Türkleri kültürlerini yaşatmak için dernek kurmak istiyor.

Trabzon’da tarih boyunca yaşayan ve Asya’nın Kırım bölgesinden Doğu Karadeniz bölgesine göç eden Kırım Türkleri Trabzon bir dernek çatısı altından bir araya gelmek için çalışma başlattı. Kırım göçmeni olanı Selma Agat, “ Doğu Karadeniz bölgesinde Kırım’dan göç ederek yerleşmiş çok sayıda aile ve kişi var. Bu aileler Trabzon’da bir dernek kurarak bir araya toparlamak istiyoruz. Kırım kültürünü yayarak ve bir sonraki nesillere bırakmak için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Kurmak istedikleri dernek hakkında bilgi veren Agat, “ Derneğimizi kurma amacımız  Sadece ve sadece Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne zenginlik kaymaktır. Kimliğimizden sapmıyoruz.” Şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel