Trabzon'da ki bu kurum "zararlı" çıktı!

Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e bir önergeyle Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan yargılamaya esas raporları sordu. Önergeye verilen cevapta son beş yılda kamu zararının en fazla olduğu 10 dosyayı açıklandı.Listede kam

Trabzon'da ki bu kurum "zararlı" çıktı!

Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e bir önergeyle Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan yargılamaya esas raporları sordu. Önergeye verilen cevapta son beş yılda kamu zararının en fazla olduğu 10 dosyayı açıklandı.

Listede kamuyu en fazla zarara uğratan kurum, altı dosya ve 11 milyon 413 bin lira ile Karayolları Genel Müdürlüğü oldu. DSİ Genel Müdürlüğü, KTÜ Strateji Daire Başkanlığı ve İstanbul Şişli Belediyesi (iki dosya ile) de listedeki diğer kurumlar oldu. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Meclis Başkam Cemil Çiçek'e bir önergeyle Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan yargılamaya esas raporları sordu. Acar, önergesinde şu sorulan yöneltti: "Sayıştay Başkanlığı'na önceki denetim programlarından intikal eden 594 yargılama raporunda tespit edilen kamu zararının veya usulsüz işlemlerin mali boyutu nedir? Son 5 yılda kesin olarak karara bağlanmış kamu zararının en fazla olduğu 10 dosyadaki kamu zararının miktarı nedir ve hangi kamu kurumlarıyla ilgilidir? Kamu zararı tespitleri nedeniyle son 5 yılda kaç kamu görevlisi hakkında ne işlem yapılmıştır?"

169 MİLYON TL TANZİM KARARI

Önergeyi Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran'dan aldığı bilgilerle Çiçek adına yanıtlayan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tablolarla şunları aktardı: "594 yargılama raporunda tazmin kararı verilen miktar 169 milyon 36 bin 935 TL'dir. Son beş yılda kamu zararının en fazla olduğu 10 dosyanın bilgileri ise şöyle: TCK Genel Müdürlüğü 3 milyon 890 bin, DSİ Genel Müdürlüğü 3 milyon 876 bin, KTÜ Str. Gel. Dai. Bask. 2 milyon 640 bin 412, TCK Genel Müdürlüğü 2 milyon 332 bin, İstanbul Şişli Belediyesi 2 milyon 104 bin 542, TCK Genel Müdürlüğü 1 milyon 484 bin, TCK Genel Müdürlüğü 1 milyon 410 bin, TCK Genel Müdürlüğü 1 milyon 203 bin, İstanbul Şişli Belediyesi 1 milyon 130 bin 840, TCK Genel Müdürlüğü 1 milyon 94 bin 825 TL"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel