Trabzon'da KESK üyeleri grevde

Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şube Platformu iş güvenliği talebiyle bugünden itibaren grevde olduklarını açıkladı. Haber61.net'in edindiği bilgiye göre toplamda 1.5 gün sürecek olan grevde ası

Trabzon'da KESK üyeleri grevde

Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şube Platformu iş güvenliği talebiyle bugünden itibaren grevde olduklarını açıkladı. 

Haber61.net'in edindiği bilgiye göre toplamda 1.5 gün sürecek olan grevde asıl eylemin yarın valilik önünde yapılacağı bildirildi. Trabzon'da okullar, Defterdarlık, Maliye, Hastaneler ve diğer kamu kuruluşlarından çok sayıda çalışanın greve katıldığı belirtildi. Greve katılanların tam sayısının ancak yarın açıklanabileceği ifade edildi. 
 
Ayrıca DİSK'in de grevde olduğu fakat DİSK'in Trabzon'da yapılanması olmadığı için Grevin öncülüğünü KESK yapıyor.  
 
Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda toplanan KESK üyesi bir grup, İstanbul Taksim’deki ‘Gezi Parkı’ eylemlerine destek vermek ve iş güvenliği talebi için greve gideceklerini düzenledikleri bir eylemle açıkladı. Atatürk Heykeli önünde ‘AKP Halka Hesap Verecek’ sloganları atarak ‘Gezi Parkı’nda yaşananları protesto eden grup adına konuşan KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, eşit, özgür, demokratik bir ülke iş güvencesi ve insanca yaşam için grevde olduklarını söyledi.
 
 
İkinci, “Türkiye’de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimleri n umutlarını yeniden filizlendiriyor. Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz” dedi.
 
Son yıllarda esnek performansa dayalı, kuralsız, güvencesiz istihdamın katlanarak arttığını belirten İkinci, “Gezi Park direnişiyle ülkenin dört bir tarafına yayılan eşitlik özgürlük ve demokrasi talebine kulaklarını tıkayanların, halkın canına kast edecek kadar gözünü karartanların ortaya çıkardığı vahşet tabloya yeni bir değerlendirme yapmamız gerektiğini göstermiştir. Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan vahşet tablosu yeni bir değerlendirme yapmamız gerektiğini göstermiştir.
 
Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz neoliberal yaına ve talan düzenine karşı açıklamış bir mücadele bayrağıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi, kamu emekçileri de işini, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya karalıdır. KESK’liler olarak bu değerlerin hedef tahtasına konduğu koşullarda ne iş güvencesinden ne de sendikal hak ve özgürlüklerden de söz etmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle grevimizi bugünden itibaren tüm yurtta başlatıyoruz” diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel