Trabzon'da Kenyalı gelin ikizlerini istiyor

Yıllar önce Trabzon’a gelin olarak gelen Kenyalı Noor Tamimi Prinz, ayrıldığı eşi Nadir B’nin kendisine ikiz çocuklarını göstermediğini iddia ederek Türk makamlarından yardım istedi.Kenyalı Noor Tamimi Prinz, “10 seneden buyana çocuklarımı göremiyorum. Gi

Trabzon'da Kenyalı gelin ikizlerini istiyor

Yıllar önce Trabzon’a gelin olarak gelen Kenyalı Noor Tamimi Prinz, ayrıldığı eşi Nadir B’nin kendisine ikiz çocuklarını göstermediğini iddia ederek Türk makamlarından yardım istedi.

Kenyalı Noor Tamimi Prinz, “10 seneden buyana çocuklarımı göremiyorum. Girişimlerim başarısız kaldı. Türk resmi makamlarının bana yardım etmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi.

KENYA’DA EVLENDİK

Nadir B’nin 1999 senesinde Kenya’ya gittiğinde tanıştığı Noor Tamimi Prinz, “Babaları ikizleri Türkiye’ye kaçırdı. Kenya’da Kenya geleneklerine göre evlendik. Daha sonra Trabzon’un Tonya ilçesinde bir süre kaldık. Bunun ardından Köln’e gelip yaşamaya başladık. 2000 senesinin sonlarında Mohsin ile Mert Matin adlı ikiz oğullarım doğdu. Çocuklarımın Türkiye’de olduklarını tahmin ediyorum” diye konuştu.

ANNE YARDIM İSTİYOR

Trabzonlu Nadir B. İle evlenen ve Karadeniz gelini olan Kenyalı Noor Tamimi Prinz, eşinden yıllar önce ayrıldıktan sonra ikizlerini bir daha göremedi. Eşi kendisinden ayrıldıktan sonra çocuklarını alarak Trabzon’a geldiğini iddia eden Kenyalı anne Türk makamlarından yardım istedi.

ADRESİNİ BİLİYORLAR

Köln Aile Mahkemesi’nde boşandıktan sonra çocukların velayetinin kendisine verildiğini ve bunun üzerine babanın çocukları kaçırdığını belirten anne Noor Tamimi Prinz, “Çocukları Trabzon’da yaşadığı halde, Türk makamlarının, her defasında adreslerinin tespit edilemediği gerekçesini kendisine bildirdiklerini kaydetti. Noor’un şimdiki eşinden iki çocuğu daha bulunuyor.

BABADA VERMEK İSTEMİYOR

Baba Nadir B. İse 2004 yılından beri ikizleri Kenyalı anneye vermemekte kararlı olduğu öğrenildi. Yıllar önce Nadir B, “Çocuklarım burada Türkçe'yi öğrendi, tekrar Almanya'ya giderlerse orada yeni bir dile nasıl alışacaklar. Eski eşim Almanya'da sığınma evinde kalıyor, eğer orada kalırlarsa her türlü batağın içerisine düşecekler” şeklinde konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel