Trabzon'da Kentsel Sit alanı yenileme

Trabzon’da valilik, belediye ve TOKİ’nin ortaklaşa yapacakları Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahalleleri Kentsel SİT Alanı Yenileme Projesi Trabzon Belediyesi meclis üyelerine tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan BİMTAŞ tara

Trabzon'da Kentsel Sit alanı yenileme

Trabzon’da valilik, belediye ve TOKİ’nin ortaklaşa yapacakları Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahalleleri Kentsel SİT Alanı Yenileme Projesi Trabzon Belediyesi meclis üyelerine tanıtıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan BİMTAŞ tarafından projesi yapılan ‘Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahalleleri Kentsel Sit Alanı Yenileme Projesi’, yapılan olağanüstü meclis toplantısı ile meclis üyelerine anlatıldı.
 
Meclis Başkan Vekili Nusret Onur Başkanlığında yapılan oturumda proje hakkında meclis üyelerinin görüş ve önerileri de alındı. Toplantıda projeyi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ’tan şehir plancısı Ekin Aksu ve mimar Nurhan Yalçın da hazır bulundu.
 
Şubat ayında yapılacak toplantıda meclisin gündemine getirilecek proje hakkında meclis üyelerine bilgi veren Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ise Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun mahalleleri kentsel SİT Alanı yenileme projesinin 19.10 hektarlık alanda yapılmasının planlandığını kaydetti.
 
Alan içerisinde 561 parsel, 465 bina bulunduğunu ifade eden Çolak, “Bu binalardan 134’ü tescilli. Çalışma yapılacak kentsel yenileme alanına Tanjant yolunun yapımı sırasında yıkılan bazı eserlerin yerleştirilmesi öngörülüyor.
 
Etap etap yapılması planlanan kentsel yenileme projesi ile birlikte Trabzon çok önemli bir turizm alanı kazanacak. Şubat ayı meclis toplantısında meclisin gündemine getireceğimiz kentsel yenileme projesi hakkında meclis üyelerimizin görüş ve önerilerini almak için böyle bir toplantı gerçekleştirdik.
 
Yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıkan kentsel yenileme projesini meclisin onayının ardından Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne gönderilecek. Kurulun onayının ardından askıya çıkarılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel