Trabzon'da kazadan sağ çıktığına inanamadı

 Trabzon'da yaşanan trafik kazasında bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve vücudunda kırıklar oluşan genç kız yaşadığı korkunç kaza sonrası hayata dönerken, kazadan sağ çıktığına hala inanamıyor.  Ayasofya Kavşağı'nda geçtiğimiz aylarda meydana

Trabzon'da kazadan sağ çıktığına inanamadı

 

Trabzon'da yaşanan trafik kazasında bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve vücudunda kırıklar oluşan genç kız yaşadığı korkunç kaza sonrası hayata dönerken, kazadan sağ çıktığına hala inanamıyor. 
 
Ayasofya Kavşağı'nda geçtiğimiz aylarda meydana gelen kazada, kız arkadaşıyla Sahil'de bulunan parkta buluşmak için yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan Şeyda Kalyon (16) adlı genç kız bu sırada Akçaabat'tan Trabzon istikametine seyir halinde olan otomobilin çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı. Kaza sonrası olayı gören vatandaşlar hemen genç kızın yanına giderek kendisini yolun kenarında güvenli bir yere alırken otomobil sürücüsüde aracından inerek yaralı genç kızın yanına geldiği gözlendi. Genç kız daha sonra ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken 4 günü yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 1 ay hastanede kalarak tedavi gördü.
 
Kaza anını hatırlamayan genç Şeyda Kalyon tek isteğinin bir an önce okuluna dönmek olduğunu belirterek "Olay günü dolmuştan inmiştim, karşıya geçecektim. Etrafıma baktım sonrasını hatırlamıyorum. Bana çarpan aracı görmedim. Sahildeki pakta kız arkadaşımla buluşacaktım. Kız arkadaşım da kazadan haberi sonradan oldu. Kaza günü beni beklemiş ben de gelmeyince gitmiş. Daha sonra hastanede yoğun bakımda yatarken yanıma geldi. Bana çarpan sürücüyü görmedim. O an çok berbat bir durum. Kaza yüzünden okulumdan geri kaldım. Tekrar okuluma dönmek istiyorum. Şu an ciddi bir durumum yok. Biraz aksayarak yürüyebiliyorum. Kalçamda, sol ayak bileğimde kırıklar vardı. Sol kolum kırıktı, platin taktılar. Kaburgalarımda kırıklar vardı. Doktorlar ilerleyen günlerde normale dönebileceğimi söylediler" dedi
 
Baba Gençağa Kalyon ise kızına çarpan sürücünün kendilerini bir kez arayıp sormamasına üzüldüğünü belirtirken, kızının kazadan kurtulduğuna şükrettiğini söyledi. Baba Kalyon, "Allah kızımızı bize bağışladı. Sıkıntım, kızıma çarpan bir kez olsun kızımın durumunu gelip sormaması. Çocuğum yaşıyor mu yaşamıyor mu bir kez gelip sormadılar. Sonuçta bu bir insan. Davanın mahkeme süreci henüz başlamadı. Avukatımız davayı takip ediyor. Ben bu davanın sonuna kadar peşine gideceğim" diye konuştu.
 
Kaza sonrası kızının okuluna devam edemediğini ve konuda yetkililerin kızının tekrar okuluna devam etmesi yönünde yardım istediğini belirten baba Kalyon, "10. sınıf olan kızım tedavisinden sonra okuluna özel servis sayesinde bir süre devam etti. Ancak daha sonra servis çocuğumu istenilen yerden almadığı için vazgeçmek durumunda kaldık. Çocuğum okula gidemediği için ağladı. Daha sonra okuluna gittim. Okul yetkililerine doktorlar kızımın 1-2 ay sonra kalkabileceğini bu nedenle okul kaydının 1-2 ay dondurulmasını istedim. Bana kaydının dondurulamayacağını dışardan okuyabileceğini söylediler. Sonuç olarak bu yıl okula gelemeyeceğini belirttiler. Benim çocuğumun hayatıyla oynadılar. Çocuğum okula gitmek istiyor. Ne olur yetkililer sesime kulak versin. Kızım 'arkadaşlarım okula gidiyor, ben gidemiyorum' diyerek sürekli ağlıyor. Ben de bu durumdan vicdan azabı duyuyorum.
Yetkililerden ricam, çocuğumu okula alsınlar. Okuluna kaldığı yerden devam etsin. Bu kaza olmayacaktı oldu. Allah’a şükürler ediyorum çocuğumu bana bağışladı. Çocuğum geleceğinin hesabını yapıyordu. Kalorifercilik yaparak çocuklarımı okutuyorum. Kirada oturuyorum kıt kanaat geçiniyorum" ifadelerini kullandı.
 
Anne Zeynep Kalyon da olayın şokunu atamazken, "Çocuğuma çok üzüldüm. Çok kötü bir duygu. Söylenecek bir şey bulamıyorum. Allah kimsenin başına vermesin" dedi.
Öte yandan yaşadığı kazanın görüntülerini ilk kez izleyen genç kız gözyaşlarına hakim olamazken, yaşadığı bu kazadan nasıl kurtulduğuna ise hala inanamıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel