Trabzon'da ''kart 61'' uygulaması

Trabzon Belediyesi fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımları bundan böyle uygulamaya koyduğu yeni bir sistemle kendilerine ulaştıracak.Eskiden ihtiyaçlı vatandaşlara poşetler içinde kuru gıda yardımında bulunan Trabzon Belediyesi artık yapılacak yardıml

Trabzon'da ''kart 61'' uygulaması

Trabzon Belediyesi fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımları bundan böyle uygulamaya koyduğu yeni bir sistemle kendilerine ulaştıracak.

Eskiden ihtiyaçlı vatandaşlara poşetler içinde kuru gıda yardımında bulunan Trabzon Belediyesi artık yapılacak yardımları vatandaşların tercihine bırakacak. Yardımlar belediyeden yapılmayacak. Vatandaşlar belediyenin kendilerine verdiği özel kartla birlikte mahallelerinde anlaşması bulanan bakkal ve marketlerden alış veriş yapabilecek ve tercih tamamen kendisinde olacak. Ayrı şekilde ekmek yardımından faydalanan vatandaşlar bu kartlarla birlikte ekmeklerini anlaşmalı market ve bakkallardan alabilecek. “KART 61” ismi verilen yeni projeyle ilgili Trabzon Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

Konuyla ilgili Trabzon Belediye Meclisi’nin açılışında konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yardım alan insanların mahallelerinde bulunan anlaşmalı market ve bakkallardan alışveriş yapabileceklerini kaydederek “İhale gereği ihaleye girecek olan firmalardan Trabzon’un 42 mahallesinde en az 80 civarında bakkal, market ile anlaşılmış olması şartı getirildi. Vatandaşların alış verişini evinin bulunduğu mahalledeki bir marketten yapması için Trabzon Belediyesi bu şartı ortaya koymuş ve ihaleye giren firma 100’ün üzerinde bakkal ve marketle anlaşma sağlayarak ihaleye katılmıştır. Vatandaşlarımız bu anlaşmalı olan bakkal ve marketlerden, belediyemizin kendisine düzenlemiş olduğu KART 61 ile alışverişini yapabilecektir. Her ayın ilk haftası içerisinde aşağıdaki yardım paketlerine verilen teklif kadar yükleme yapılacaktır. Vatandaşlarımızda kendisine en yakın ya da ucuz olan bakkal ve marketlerden her türlü (Alkol, sigara, şans oyunu, telefon kontörü vs. hariç) alışverişlerini yapacaklar. Trabzon’da kurulu bulanan Bakkalım A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren 55 market bu anlaşmalı marketlerin içinde yer aldı. 2012 yılı içerisinde belediyemiz mücavir alanı içerisinde bulunan fakir ve muhtaç ailelere dağıtılmak üzere yapılan kuru gıda ve ekmek ihalesi bir bütün olarak yapılmıştır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel