Trabzon'da karşıt grup gerginliği!

TRABZON Dayanışma Platformu’nun haftalık protestosu Merkez Postanesi’nin önünde başlayarak Meydan’a kadar devam etti. Platform üyeleri Atatürk Alanı’na geldiğinde alanda aynı saatte KTÜ Özgür-Der adlı farklı bir grup, Suriye’deki iç savaşın yıldönümünü an

Trabzon'da karşıt grup gerginliği!

TRABZON Dayanışma Platformu’nun haftalık protestosu Merkez Postanesi’nin önünde başlayarak Meydan’a kadar devam etti. Platform üyeleri Atatürk Alanı’na geldiğinde alanda aynı saatte KTÜ Özgür-Der adlı farklı bir grup, Suriye’deki iç savaşın yıldönümünü anlatan ve Esat’ı eleştiren konuşma yapıyordu. Özgür-Der üyeleri Suriye halkı için dua edip slogan attı. “Kahrolsun İsrail, kahrolsun İran, kahrolsun Rusya, kahrolsun emperyalizm” sloganlarının atıldığı sırada basın toplantısının bitmesini bekleyen platform üyeleri sözlü tacizde bulundu. İki tarafın birbirinin üzerine yürümesinin ardından polis, gerginliği kavgaya dönüşmeden engelledi.

TRABZON Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla 'Yolsuzluk ve yoksulluğa karşı' adıyla gerçekleştirilen eylemle, KTÜ Özgür-Der’in Suriye’deki iç savaşın yıldönümü için yapılan eylemin saatleri çakışınca gerginlik yaşandı. Sözlü sataşmaların yaşandığı tartışmalar polisin müdahalesiyle büyümeden yatıştırıldı.

Devamı sayfa 2'de

Trabzon Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine saat 13.00'te Merkez Postanesi önünde toplanan grup, hükümet aleyhine slogan atıp, AKP Hükümeti’ni istifaya çağırarak Uzun Sokak üzerinden Atatürk Alanı'na geldi. Ancak grup alana gelindiğinde KTÜ Özgür-Der adlı grup tarafından Suriye’deki iç savaşın yıldönümüyle ilgili bir eylemle karşılaştı. Emniyet’ten yetkililer KTÜ Özgür Der yöneticilerinden 15 dakikalık bir sürede açıklamalarını yapıp alanı boşaltmalarını istendi. Bu arada polis, herhangi bir olaya meydan vermemek için iki grup arasına barikat kurdu.

Trabzon Dayanışma Platformu eylemine katılanlar, alanın boşaltılmasını beklerken, bazı kişiler gruba yönelik sözlü tacizlerde bulundu. Görevli polisler, bu kişileri olay yerinden uzaklaştırmak ve olay çıkmaması için büyük çaba gösterdi. KTÜ Özgür-Der, açıklama yapıp Meydan Parkı’ndan ayrılırken ardından Trabzon Dayanışma Platformu da açıklamasını yapıp alandan ayrıldı.

Platform adına açıklamayı yapan Sinan Kutay, AKP Hükümetinin, halkın yaşam alanlarına saldırdığını, yaşam biçimine müdahale edildiğini, muhalefetin sindirilip herkesin ayrıştırılmak istendiğini belirterek, “Hukuksuzluk, yolsuzluk, talan ve zorbalığın sıradanlaştırıldığı, kamu kaynaklarının peşkeş çekildiği bir düzen dayatılmaktadır. Türkiye halkı AKP tarafından kedisine giydirilmek istenen deli gömleğini yırtmıştır. Gezi’den bu yana AKP faşizmine ‘artık yeter’ demiştir. AKP iktidarı derhal istifa etmeli, halkın iradesine teslim olmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel