Trabzon'da karalahana sarması izdihamı

İstanbul Esenler Belediyesi Trabzon’un kurtuluşunun 95’inci yılını ‘Karalahana, mısır ekmeği ve horon şenliği’ ile kutladı. 2 ton karalahana sarması ve 3 ton mısır ekmeğini almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Trabzonlular protokol üyeleriyle

Trabzon'da karalahana sarması izdihamı

İstanbul Esenler Belediyesi Trabzon’un kurtuluşunun 95’inci yılını ‘Karalahana, mısır ekmeği ve horon şenliği’ ile kutladı. 2 ton karalahana sarması ve 3 ton mısır ekmeğini almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Trabzonlular protokol üyeleriyle birlikte horon teperek, ilginç görüntüler oluşturdu.

 
Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü, Esenler Belediyesi ile Esenler Trabzonlular Derneği’nin birlikte düzenlediği “Karalahana, mısır ekmeği ve horon şenliği” ile kutlandı. Dörtyol Meydanı’nda Trabzonlular’ın coşkuyla horon teptiği şenliğe Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Oktay Saral, Osman Aşkın Bak, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, eski milli Futbolcu Fatih Tekke ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik meydanında kurulan yemek kazanlarında pişirilen 2 ton karalahana sarması ve 3 ton mısır ekmeği vatandaşlara ikram edildi.
 
“BÜTÜN TÜRKİYE’DE BU KARDEŞLİĞİ, BARIŞI GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ”
 
Trabzonlu hemşerileriyle bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, “Bu meydan kardeşliğin meydanıdır. Bu meydanda bulunan Trabzonlular etkinlik düzenliyor. Yarın Samsunlular düzenleyecektir. Bir başka gün Malatyalılar düzenleyecektir. Burada nasıl kardeşlik içerisinde güzel günler geçiriyorsak, Türkiye’nin her yerinde kardeşlik içerisinde biz bu etkinlikleri düzenleyebiliriz. Esenler’de nasıl kardeşlik barış içerisinde yaşıyorsak, İstanbul’da nasıl barış ve kardeşlik içinde yaşıyorsak, bütün Türkiye’de bu kardeşliği, barışı gerçekleştirebiliriz. Barış ve kardeşlik içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatabiliriz” dedi.
 
“TRABZONLULAR GİTTİKLERE YERE ENERJİ KATIYOR”
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, programda yaptığı konuşmada, Trabzon ilinde ve Trabzonspor’da işler iyi gidiyorsa Trabzonluların keyifli olduklarını söyledi. Trabzonluların zeki, keyifli ve heyecanlı insanlar olduklarını ve gittikleri her yere enerji kattıklarını vurguladı.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan da, insanları bir araya getiren bu festivallerin, devletin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni etti ve böyle bir etkinlikte Trabzonlularla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral ise, “Bugün Esenler tarihi bir gün yaşıyor, kardeşlik günü yaşıyor” diyerek, Trabzon’un yetiştirmiş olduğu değerlerle ve kendini özne yapan insanıyla dünyanın her coğrafyasında kendini en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi.
 
Programda konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Trabzon derneklerinin bulundukları ilçelerde tüm alanlarda başarılarını ortaya koyduklarını belirterek, Esenler’deki vatandaşlara da yaptıkları yardımlardan dolayı Trabzon derneklerine teşekkürlerini iletti. Esenler Dörtyol Meydanı’nın, Esenler’in ve İstanbul’un buluşma noktası olduğunun altını çizdi.
 
BAŞKAN GÖKSU: “BU TOPRAKLARDA HEPİMİZ AYNI DAĞIN YELİYİZ, AYNI ALLAHIN KULUYUZ”
 
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz bu coğrafyada Trabzon’uyla Diyarbakır’ıyla Edirne’siyle Karsı’yla birlikte Türkiye olduğumuzu bu meydanda karalahana festivali yaparken bir gün hamsi festivali yaparken aslında çok daha iyi anlıyoruz” dedi.
 
Siyasi parti gözetmeksizin sadece ülkenin, bu toprakların insanı olmak adına esenlik bir dolu şehirde birlikte olduklarını vurgulayan Göksu, “Bizler yerel yöneticiler olarak, şehrin hangi sinir ucu varsa, şehrin hangi heyecanı varsa, hangi dokusu varsa o dokusunu canlandırmak, o heyecanına heyecan katmak, şehrin her bir ücra köşesini dahi harekete geçirmek ve onu şehirle bütünleştirmek bizim en önemli görevlerimiz arasındadır” diye konuştu.
 
“Bu meydan burada bir gün hamsi festivaline sahne olurken diğer bir gün lahana sarması, mısır ekmeği festivaline sahne oluyor” diyen Göksu, konuşmasına şöyle devam etti: “Burada bugün lahana sarmasını ve mısırı ekmeğini sadece Trabzonlu kardeşlerimizle değil, bu topraklarda yetişmiş bu ülkenin her bir coğrafyasının her bir noktasında buraya gelmiş, aşına ve işine bakmaya çalışan ve bu toprak için emeğini, hasretini ve sevdasını ortaya koyan her bir kardeşimle beraber bu festivalin heyecanını birlikte yaşıyoruz. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz ki; bu topraklarda hepimiz aynı dağın yeliyiz, aynı Allahın kuluyuz. Aynı dağın yeli olarak aynı Allah’ın kulu olarak ve bu topraklarda her bir acıyı kendi acımızı, her bir sevdayı kendi sevdamız her bir tebessümsü kendini tebessümümüz olarak bilen insanlar, bizim tek kilitlendiğimiz nokta, bu ülkenin kardeşçe olduğunu her bir binlerce kez şahitlik etti, binlerce kez de şahitlik etmeye de devam edeceğiz. Kim ki bu topraklarını kardeşliği üzerinde pis oyunların peşindeyse ve kim ki bu ülkede kandan ve gözyaşından medet umuyorsa, şunu herkes bilsin ki o medet umdukları kan ve gözyaşında kendileri boğulacaktır. Bu millet hiçbir zaman bugüne kadar gelmediği gibi bundan sonra da birilerinin oyunlarına, tuzaklarına düşmeden bin yıllık kardeşliğini kıyamete kadar devam ettirecek ve kıyamete kadar da bu kardeşliğini yeryüzünün her bir noktasında haykırmayı kendisine bir şeref addedecektir.”
 
Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, başkan Göksu ve milletvekillerine meşhur Sürmene bıçağını hediye etti.
 
KARALAHANA SARMASI VE MISIR EKMEĞİ DAĞITIMINDA İZDİHAM
 
Şenlik meydanında kurulan yemek kazanlarında pişirilen 2 ton karalaha sarması ve 3 ton mısır ekmeği vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlar ikram edilen sarma ve ekmeği almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Protokol üyeleri daha sonra horon çekerek hünerlerini sergiledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel