Trabzon'da kar temizleme çalışmaları

Trabzon Belediyesi, şehrin yüksek kesimlerinde dün gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışının etkilerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf etti. Kentin yüksek kesimlerindeki köylerde çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye e

Trabzon'da kar temizleme çalışmaları

Trabzon Belediyesi, şehrin yüksek kesimlerinde dün gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışının etkilerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf etti. 

Kentin yüksek kesimlerindeki köylerde çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, perşembe gününe kadar yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle tüm tedbirleri aldı. Kar ile mücadele çalışmalarını 350 personel ve 24 araçla sürdürecek olan Trabzon Belediyesi ayrıca buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarında da bulunuyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Dün geceden itibaren özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz sabaha kadar kar temizleme çalışmalarını sürdürdü. Kış boyunca herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için ekiplerimiz sürekli hazır tutuluyor.
 
Belediyemiz Fen ve Teknik Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde oluşturduğumuz Koordinasyon Merkezi’nde 350 personel 24 araçla birlikte görev yapacak. Ayrıca buzlanmayı önlemek amacıyla 400 ton göl tuzu ve 60 ton solüsyon aldık. Belediye olarak kış hazırlıklarımızı eksiksiz olarak tamamladık" dedi.
 
Yoğun kar yağışlarında birinci hedeflerinin ana arterlerin açık tutulması olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu "Tali ve ara yolların açılmasını ikinci aşama olarak planladık. Bu dünya genelinde geçerli olan bir yöntemdir. Uygulamaya göre ayrıca aşırı buzlanma ve yoğun kar yağışlarında tali ve ara yollarda bulunan araçların trafiğe çıkmamaları önerilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler