Trabzon'da kadınların sorunları

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık tarafından organize edilen ‘Kadınların Hukuksal Sorunları’ konulu eğitim seminerinin ilki Trabzon Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitim Seminerine Bayan Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Azi

Trabzon'da kadınların sorunları

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık tarafından organize edilen ‘Kadınların Hukuksal Sorunları’ konulu eğitim seminerinin ilki Trabzon Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Eğitim Seminerine Bayan Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın eşi Suna Mercan, Vali Yardımcısı Mahmut Halal’ın eşi Nilüfer Halal, Sosyolog Esengül Kibar ve yaklaşık 50 bayan dinleyici katıldı.

 

Kadınların toplumsal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için çalıştıklarını belirten Bayan Kızılcık, “Değişen ve gelişen dünya şartlarında artık Türk kadınlarının her alanda söz sahibi olması isteyen biri olarak kadınlarımızın bilinçlendirilmesini hedefliyoruz. Kadınların toplumsal hayatta ki statüsünün iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik şartlarının düzeltilmesi ve sosyal hayat içerisinde daha aktif olarak yer alabilmeleri için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu yönde ilimizde yaşayan kadınlarımızı hukuk, psikolojik, sağlık ve eğitim alanında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çeşitli seminerler düzenliyoruz” dedi.

 

Trabzon’da kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanda aktif rol alabilmesi için birçok projenin hayata geçmesini sağlayan ve sosyal projelere büyük destek veren Bayan Kızılcık, Karadeniz kadınının her alanda lider olabilecek güce sahip olduğunu söyledi. Trabzon’da yaptıkları faaliyetlerin başarıya ulaşması için tüm sosyal kesimlerin projelerine destek vermesini isteyen Bayan Kızılcık, kadınların sorunlarının ancak birlikte hareket edip, projeler geliştirilerek çözülebileceğinin altını çizdi.

 

Öte yandan Trabzon Barosu’ndan 5 avukatın katıldığı programın bir yıl sürmesinin planlandığı ifade edilirken, seminer sonrası Bayan Kızılcık Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Merkezi Finans İhale Birimi ve Trabzon Valiliği işbirliği ile yürütülen “Mum İçinde Trabzon Tarihi” Projesi kapsamında yapılan eserleri inceledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel