Trabzon'da kadına şiddet kınandı

 Trabzon’da az sayıda kişinin katıldığı eylemle kadına şiddet kınandı. Hükümet Konağı önünde toplanan aralarında erkeklerin de bulunduğu az sayıda kişi, yaptıkları basın açıklamasıyla kadına şiddeti kınadı. Basın açıklamasını okuyan Büro Memur-Sen Trabzon

Trabzon'da kadına şiddet kınandı

 Trabzon’da az sayıda kişinin katıldığı eylemle kadına şiddet kınandı. 

Hükümet Konağı önünde toplanan aralarında erkeklerin de bulunduğu az sayıda kişi, yaptıkları basın açıklamasıyla kadına şiddeti kınadı. Basın açıklamasını okuyan Büro Memur-Sen Trabzon Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çelik, Özgecan’a reva görülen şiddetin ve kadının maruz bırakıldığı şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirterek, “Tarsus’ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice bir cinayete kurban gitmesi milletimizi derinden sarstığı gibi ülkemizin yarınları için çalışan Büro Memur-Sen camiasını da derinden sarsmış ve yaralamıştır. Memur-Sen mensubu olarak zulüm kimden gelirse gelsin hep mazlumdan yana olan tavrımız daha güçlü olacaktır. Mazlum olan ve hayatının baharında hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın acısı tüm toplumu derinden üzmüştür. Büro Memur-Sen olarak insan hayatını değersiz kılan zihniyetlerin karşısında olduk. Bu tavrımızı bu müessif olayma birlikte daha da pekişmiştir. Hakkın yerini bulmasını isteyen sivil toplum kuruluşu olarak hunharca ve vahşice insanlara zarar veren veya bir insanı öldüren, yaşam hakkına dokunan, tüm insanlığı hunharca öldürmüş gibi suçlu olduğuna inanıyoruz. Bütün insanlığı öldürmeyi göze alacak bir suçlunun cezasını adli makamlar tarafından yüreği yanmış ailenin ve toplumun vicdanını rahatlatabilecek ceza ile cezalandırılmasını bekliyoruz. Kadınların çağlayana dönüşen sessiz çığlıklarının duyulması, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin ortadan kaldırılması için kurumsal ve tüzel kişiliğimiz adına ülkemize ne düşüyorsa yapacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Kadın cinayetinin son kurbanı olan Özgecan Aslan’a reva görülen şiddet ve kadının maruz bırakıldığı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler