Trabzon'da kadın cinayetlerine protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrencisi, İstanbul'da üniversite öğrencisi Özge Gündoğan'ın eski sevgilisi Mehmet E. tarafından belediye otobüsünde öldürülmesi olayını Trabzon’da protesto etti.Merkez Postane önünde topl

Trabzon'da kadın cinayetlerine protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrencisi, İstanbul'da üniversite öğrencisi Özge Gündoğan'ın eski sevgilisi Mehmet E. tarafından belediye otobüsünde öldürülmesi olayını Trabzon’da protesto etti.

Merkez Postane önünde toplanan KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi mensubu bir grup öğrenci, kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi. İstanbul’da öldürülen üniversiteli öğrenci Özge’ye koruma verilmemesini de eleştiren öğrenci grubu ellerinde ‘Kadını değil şiddeti yargıla’, yazılı döviz taşıyarak ‘Yasta değil isyandayız’ sloganı attı.
Burada bir konuşma yapan Fatma Nergis Dikici, “Bugün 8 Mart Dünya kadınlar Günü, Kadınların birlik mücadele ve dayanışma günü. Ancak daha dün, 7 Mart'ta İstanbul Üniversitesi öğrencisi arkadaşımız, yoldaşımız dostumuz Özge otobüste herkesi gözü önünde eski sevgilisi tarafından kurşunlanarak katledildi. Hayatını çalan katile ne olacağı ise ortada.. Daha önce kadınları katleden katilleri ne olduysa Özge’nin katillerine de aynı şey olacak. Ne yazık ki Özge ilk değil ve üretilen kadın düşmanı politikalar da gösteriyor ki son da olmayacak. Evet, üzgünüz ama yasta değil isyandayız. Başka kadınlar öldürülmesin. Başka kadınlar sırf kadın oldukları için yaşamdan alıp götürülmesin.. Diğer kadınlar olarak sokaklardayız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel