Trabzon'da kadın çiftçiler yarıştı

Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kadınların güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşı

Trabzon'da kadın çiftçiler yarıştı

Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kadınların güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen “Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje yarışması” Hamamizade Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Yarışma öncesinde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, “Sabahın erken saatlerinde tarlalara giden Karadeniz kadını, tüm zor şartlara rağmen, hayata pozitif bakmayı da becerebiliyor. Bu nedenle onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Yarışmada sorulan 15 adet soru sonucunda 12 soruya doğru cevap veren Çaykara ilçesi birinci oldu. Araklı, Arsin ve Merkez İlçeleri eşit puan aldıkları için altın sorularda kıyasıya mücadele ettiler. Çaykara ilçesinden yarışmaya katılan İclal Şen birinci olurken, Araklı ilçesi 2., Arsin ilçesi de 3. oldu. Yarışmaya katılan bütün yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan yarışmacıya 3 çeyrek Altın, Uyku Seti, Gıda Paketi, Battaniye, nevresim gibi hediyeler verildi.
 
Öte yandan yarışmada birinci olan İclal Şen 24 Nisan 2013 tarihinde Zonguldak’ta yapılacak olan bölge finalinde Trabzon’u temsil edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler