Trabzon'da kaç tane belediye var?

Doğu Karadeniz’in merkez şehri Trabzon TBMM’nin almış olduğu son karar ile Büyükşehir unvanı kazandı.Alınan bu karar ile Trabzon’da yaşayan vatandaşlar Trabzon’da hangi belediyelerin kapanacağı ve merkezde kaç tane belediye açılacağı merak etmeye başladı.

Trabzon'da kaç tane belediye var?

Doğu Karadeniz’in merkez şehri Trabzon TBMM’nin almış olduğu son karar ile Büyükşehir unvanı kazandı.

Alınan bu karar ile Trabzon’da yaşayan vatandaşlar Trabzon’da hangi belediyelerin kapanacağı ve merkezde kaç tane belediye açılacağı merak etmeye başladı. Son yasaya göre Trabzon’da açılacak belediyenin ismi belli oldu. Ortahisar belediyesi olarak Trabzon merkez ilçesi olarak vatandaşlara hizmet verecek.

Bir diğer merak konusu ise hangi belediyeler kapanacak. Meclisin aldığı karar gereği nüfusu 2000 altında belediyeler belediye unvanını kaybedecek. Trabzon’da Trabzon belediyesi de dahil olmak üzere 75 tane belediye bulunmakta. bu belediyelerin nüfusu 2000'in altında olan belediyelerde artık başkan olmayacak.

Trabzon’da 75 belediyenin isimleri şöyle ;

Akoluk, Akyazı, Çağlayan, Çukurçayır, Gürbulak, Pelitli, Trabzon, Yalıncak, Adacık, Akçaabat, Akçakale, Akçaköy, Akpınar, Darıca, Derecik, Doğanköy, Dörtyol, Işıklar, Kavaklı, Mersin, Söğütlü, Şinik, Yıldızlı, Araklı, Çankaya, Erenler, Yeşilyurt, Arsin, Atayurt, Fındıklı, Yeşilyalı, Beşikdüzü, Oğuz, Yeşilköy, Çarşıbaşı, Ataköy, Çaykara, Karaçam, Taşkıran, Uzungöl, Dernekpazarı, Aykut, Çalköy, Çayırbağı, Düzköy, Balaban, Hayrat, Beşköy, Köprübaşı, Atasu, Esiroğlu, Maçka, Ballıca, Bölümlü, Cumapazarı, Eskipazar, Gürpınar, Kıyıcık, Of, Uğurlu, Çamburnu, Ormanseven, Oylum, Sürmene, Yeniay, Geyikli, Şalpazarı, İskenderli, Tonya, Vakfıkebir, Yalıköy, Kaşüstü, Oymalıtepe, Özdil, Yomra.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel