Trabzon'da kaç kişinin sosyal güvencesi var!

Vali Öz Trabzon'da vatandaşların sosyal güvence açısından iyi durumda olduğunu söyledi.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK İl Müdürü Musa Bulut ve beraberindekileri makamında kabul etti.İş piyasasının ve çalışma alanının d

Trabzon'da kaç kişinin sosyal güvencesi var!

Vali Öz Trabzon'da vatandaşların sosyal güvence açısından iyi durumda olduğunu söyledi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK İl Müdürü Musa Bulut ve beraberindekileri makamında kabul etti.

İş piyasasının ve çalışma alanının düzenlenmesi devletin en temel görev alanlarından birisi olduğunu belirten Vali Öz, “Geçmişte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi farklı çatı altında yapılanan bu sistem son dönemde yapılan çalışmalarla Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında tek çatı altında toplandı. Böylece denetim ve yönetim konusunda daha bir birliktelik sağlanmış oldu. Bunun bir diğer ayağı olan İş-Kur Müdürlüğümüz de önemli mesafeler aldı. Hem denetim, hem de iş piyasasının düzenlenmesi, istihdamın geliştirilmesi, kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda da bu iki kurumumuz el ele omuz omuza çalışıyor.

Trabzon, sosyal güvenceye sahip vatandaşlar açısından oldukça iyi durumda. Yüzde 98 oranında sosyal güvencesi olan vatandaşımız var. Bunun yanında sosyal güvenlik şemsiyesi altında SSK’lısıyla, Bağ-Kurlusuyla, Emekli Sandığı ve diğer emeklileriyle yine iyi bir noktadayız.

Özellikle son yıllarda bu kurumlarımız vatandaşa insan odaklı hizmet eden kurumlar haline geldi. Bir takım hizmetlerimizi web tabanlı internet ortamında ya da bankalarla çalışarak gerçekleştiriyoruz. Kurumda yürütülen hizmetlerimizi de vatandaşın en rahat erişebileceği ve hizmet alabileceği şekilde dizayn ettik. Modern binalarda insan odaklı hizmetler veriyoruz. 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni modern SGK binamızın inşaatına başladık. 1,5 yıl içersinde bitirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında ilçelerimizde de yapılanmalarımız sürüyor. İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız il merkezine gelmeden ilçesinde hizmetini alabilecek. Kaliteli hizmeti hep birlikte sunmanın gayreti içersinde olacağız” dedi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanılan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Musa Bulut, “Amacımız kurumumuzun tanıtımının yanında sosyal güvenlik bilincinin geliştirilme ve kayıt dışı istihdamla mücadeledir. Kayıt dışı istihdam ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesidir. Bu alanda yapılan çalışmalarla ciddi mesafeler alındı. Kayıt dışı istihdam oranı ülkemizde son 10 yılda yüzde 53’lerden yüzde 35’lere kadar çekildi” dedi.

İl Müdürü Bulut, ziyaretin ardından Vali Öz’ü önümüzdeki Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel