Trabzon'da kaç kişi Hacca gidecek

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı bu yıl Trabzon'dan 11 bin 485 kişinin hacca gideceğini söyledi.Hac için bütün hazırlıkların yapıldığını belirten Çakı, “ Hacı adaylarının aşıları yapıldı, kafile düzenleri ve hareket tarihleri belli oldu. Hac ibadeti öyle bir i

Trabzon'da kaç kişi Hacca gidecek

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı bu yıl Trabzon'dan 11 bin 485 kişinin hacca gideceğini söyledi.

Hac için bütün hazırlıkların yapıldığını belirten Çakı, “ Hacı adaylarının aşıları yapıldı, kafile düzenleri ve hareket tarihleri belli oldu. Hac ibadeti öyle bir ibadettir ki Ülkemizde planlaması yapılıyor hazırlıkları yapılıyor ama bir başka ülkede bu hac ibadeti icra ediliyor. O nedenle güzel ve tertipli yapılması milletimizin onuruna devletimizin büyüklüğüne yakışır bir şekilde yapılması çok önem arz ediyor” dedi.

Bu yıl kayıt yenileme ve yeni kayıt olarak toplam 11 bin 485 kişi hacca gitmek üzere müracaat ettiğini söyleyen Müftü Çakı, Bunların bir kısmı geçmiş yıllardan bekleyen ve kayıt yenileyen hacılarımız diğer bir kısmı da bu yıl ilk defa hacca müracaat eden hacılarımız. Diyanet İşleri’nin organizesinde 609 hacı adayımız, seyahat acenteleri ile birlikte de 426 hacı adayımız toplamda 1035 kişi ilimizde kutsal topraklara hac ibadetini yapmak üzere gideceklerdir. Şirketlerimizin hareket tarihleri şirketlere göre değişmektedir, ama 7 Ekim’de kutsal topraklara gidecek hacı şirketlerimiz vardır. Diyanet Başkanlığı organizasyonu ile Hac’a gidecek hacılarımızın çıkış tarihleri 18 Ekim 2011, 07.45 itibariyle Medine’ye uçmuş olacaklardır. Hac ibadetini hiçbir kimsenin kalbini kırmadan milletimizin onuruna Müslüman’a yakışır bir tavırda yapılması da çok önemli olduğunu söyledi.

Hac esnasında hacılarımızın ibadete ağırlık vermelerini söyleyen Çakı, “Memleketimizin devletimizin onuruna yakışır bir tarzda hareket etmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle başlarında bulunan kafile başkanlarını, il görevlilerini dinlemeleri hem kafilenin nizam ve intizamına hemde kendi rahatlıklarına çok önemli katkılar sağlayacaktır. 300 kişiden oluşan bir kafilede 1 veya 2 kişinin sorumsuzca davranmaları yüzlerce insanın gereksiz bir şekilde sıkıntı çekmesine sebep olabilmektedir ki bu aynı zaman da kul hakkıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler