Trabzon'da itfaiye akımı!

Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan uygulama sınavına KPSS'den aldıkları puana göre yapılan sıralamada başvuruda bulunanlardan 11'i bayan toplam 116 aday davet edildi. Adaylar, spor kıyafetleriyle katıldığı sınavda slanom koşusu, denge yürüyüşü,

Trabzon'da itfaiye akımı!

Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan uygulama sınavına KPSS'den aldıkları puana göre yapılan sıralamada başvuruda bulunanlardan 11'i bayan toplam 116 aday davet edildi.

Adaylar, spor kıyafetleriyle katıldığı sınavda slanom koşusu, denge yürüyüşü, yangın hortumunun düzgün açılması ve suyun hedefe isabet ettirilmesi, renk seçimi, itfaiye aracı merdivenine tırmanma, mekik ve sınav çekme gibi kategorilerden geçti.

Zaman zaman yağmur altında yapılan sınavda bazı adayların zor anlar yaşadığı görüldü. Özellikle bayan adayların denge yürüyüşü, yangın hortumunun düzgün açılması ve 26 metre yüksekliğindeki itfaiye aracı merdivenine tırmanma sırasında oldukça zorlandıkları gözlendi. Bu sırada polis adayları da ders aralarında sınava girenleri dikkatlice izledi.

Sınavın bütün aşamaları şaibeye meydan vermemek amacıyla kamerayla kaydedildi. Sınava Trabzon'un yanı sıra bir çok ilden adayın katıldığı öğrenildi.     

     -SONUÇLAR BELEDİYENİN SİTESİNDEN DUYURULACAK-

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 kişilik itfaiye eri kadrosu için bin 100 kişinin müracaat ettiğini, sağlık koşulları, boy ve kilo şartlarına uymayanların elenmesinin ardından 960 kişinin değerlendirmeye alındığını belirtti.

Bu kişilerin büyük kısmının da KPSS'den aldıkları puana göre yapılan sıralamada elendiğini ve uygulama sınavına 116 kişinin çağrıldığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

''İtfaiye bölümüne eleman alınmasından dolayı uygulama sınavı son derece önemlidir. Adaylar bugünkü sınavda çeşitli dayanıklılık testlerinden geçirildi. Buradaki sınavın sonucu, mülakata çağrılacak adaylar, mülakat tarihi ve yeri belediyemizin internet sitesinden duyurulacak.''

Sınava katılan bazı adaylar da uygulama sınavının çok zor olduğunu dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler