Trabzon'da istihdamda sevindirici artış

Trabzon’da 2011 yılı Ocak-Eylül döneminde aktif çalışan sayısı 103 bin iken bu sayı bu yılın aynı döneminde 113 bin olarak gerçekleştiği belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ş

Trabzon'da istihdamda sevindirici artış

Trabzon’da 2011 yılı Ocak-Eylül döneminde aktif çalışan sayısı 103 bin iken bu sayı bu yılın aynı döneminde 113 bin olarak gerçekleştiği belirtildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şehrin ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Yatırımlarda Ocak-Ekim aylarını kapsayan 10 aylık dönemde 2011 yılında 35 proje teşvik belgesi alırken, bu sayı bu yılın aynı döneminde 33 olarak gerçekleşti. Projeler rakamsal olarak birbirine yakın olsa da istihdamda 2012 döneminde artışlar yaşanmıştır.
 
İstihdam açısından bakıldığında da 2011 yılı Ocak-Eylül döneminde aktif çalışan sayısı 103 bin iken bu sayı bu yılın aynı döneminde 113 bin olarak gerçekleşmiştir. Ülke genelinde yüzde 8,2 olan işsizlik oranı da ilimizde 6,3 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki hakkındaki kanunun yıl sonundan itibaren uzatılmayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Hacısalihoğlu “Ne yazık ki önceki gün sayın Bakanımızın bu konuda bir açıklaması oldu. Ama ne olursa olsun bu henüz karara bağlanmış bir konu değildir.
 
İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız gerek işveren, gerekse işçinin sesine kulak verecek ve bu konuya gerekli hassasiyeti gösterecektir. Şu aşamada bunu olumsuz olarak görmenin uygun olmadığını düşünüyorum. Bu sesimize son güne kadar olumlu bir cevap gelecektir. Çünkü bunda sadece işçi ve işverenin değil ülkemizin menfaati vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel