Trabzon'da istihdam toplantısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamla ilgili hem işveren hem de işçi kesiminin yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi.Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşvi

Trabzon'da istihdam toplantısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamla ilgili hem işveren hem de işçi kesiminin yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı çerçevesinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında HAK-İŞ’in sahipliğinde “Medya Örgütlenmesi Yoluyla Kayıt dışı İstihdamla Mücadele Projesi” toplu bilgilendirme semineri TTSO Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kayıtdışı istihdamla mücadele için sosyal ortaklar arasındaki işbirliğini geliştirmek ve çok taraflı yerel mekanizmalar oluşturmak suretiyle toplumun bütün kesimlerinde medya yolu ile kapasite geliştirmesi ve farkındalığın artırılmasını hedefleyen projeyle ilgili seminere İŞKUR’a kayıtlı işsizler ile TTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon ABİGEM’inYeni Girişimcilik Eğitimlerine devam eden kursiyerler dinleyici olarak katıldı.

Seminerin açılışında konuşan TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, projenin kayıt dışı istihdamla mücadelede bölgede uygulanan ilk proje olduğuna dikkat çekti. Kayıt dışı istihdam ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu ancak üzerinde yeterince durulmadığını söyleyen Gürhan, “Hem çalışan hem de işveren kesimi konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değildir. Proje ile bu alanda önemli bir bilgilendirme eksiği giderilmiş olacaktır. Bugüne kadar çok kapsamlı çalışmalar yürütülmüş ve bu çalışmalar ışığında sürekli ilgili taraflarla yoğun toplantılar gerçekleştirilmiştir” dedi.

Seminerde Trabzon’da yapılan ve 200 çalışan, 154 işsiz, 103 tarım işçisi ve 50 işvereni kapsayan saha çalışmasının sonuçlarıyla ilgili Proje Koordinatörü Julide Sarıeroğlu katılımcılara açıklamalarda bulundu.

SGK İzleme Değerlendirme Bilgilendirme ve Kontrol Daire Başkanı Recep Levent ise kayıt dışı istihdamın azaltılması ve halkın bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgözde kayıt dışı istihdamın en aza indirilmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Zahit Gönencan da günlük sosyal güvenlikle ilgili yaşanmış örnekler vererek katılımcıları bilgilendirdi ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Seminerin sonunda katılımcılara Eğitim Katılım Sertifikası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel