Trabzon'da işletmeler analiz ediliyor

Avrupa Birliği’nce (AB)  finanse edilen ve ETCF2  programı kapsamında Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından yürütülen “Yenilik AB Standartlarını Getirecek” projesinin analiz çalışmaları başladı.  Proje ile üye işletmelerin yenilik kapasitesinin ölçülme

Trabzon'da işletmeler analiz ediliyor
Avrupa Birliği’nce (AB)  finanse edilen ve ETCF2  programı kapsamında Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından yürütülen “Yenilik AB Standartlarını Getirecek” projesinin analiz çalışmaları başladı. 
 
Proje ile üye işletmelerin yenilik kapasitesinin ölçülmesi ve AB uygulamaları hakkında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda, Caceres Ticaret ve Sanayi Odası çevre , enerji , gıda güvenliği ve teknoloji alanında uyguladığı iyi uygulamalar Trabzon Ticaret Borsası tarafından incelendi. 
 
Üye işletmelerin teknoloji alanındaki yenilikleri takip etme kapasitesi, çevre duyarlılığı, kullandığı enerji türü ve gıda güvenliği için uygulanan çalışmalar şu anda yürütülmekte olan anket çalışmasıyla belirleniyor.
 
Çalışma sonucunda, üye işletmelerin durumu analiz edilerek analiz sonuçları uzmanlarca değerlendirilecek. Her üye işletme analiz sonuçlarına göre, AB uygulamaları hakkında bilinçlendirilmiş olacak.  
 
Proje faaliyetleri ile Trabzon Ticaret Borsası’nın üye sorunlarına çözüm üretme kapasitesi geliştirilirken borsanın dört üye işletmesinde çevre, enerji, gıda güvenliği, teknoloji alanlarında pilot uygulama başlatılacak. Ayrıca, proje ile Trabzon Ticaret Borsası, Caceres Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversiteler ve Kobi’ler işbirliği ile Caceres ve Trabzon arasındaki diyaloglar geliştirilecek.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel