Trabzon'da insan kemikleri!

Belde belediye başkanı Erdal Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin Avuli mezrasından, belediyeye ait iş makineleriyle Sürmene Yaylalarının yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere malzeme alındığını vurguladı. Akduman, çalışmalar sırasında

Trabzon'da insan kemikleri!

Belde belediye başkanı Erdal Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin Avuli mezrasından, belediyeye ait iş makineleriyle Sürmene Yaylalarının yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere malzeme alındığını vurguladı.

Akduman, çalışmalar sırasında ilk başka insana ait bir kafatası bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Daha sonra devam eden çalışmalarda 7 farklı insana ait kemikler tespit edildi. Bunun üzerine yetkililere haber verdik. Trabzon'dan gelen müze yetkilileri ve arkeologlar bölgede inceleme yaptı. Bunun sonucunda da çeşitli raporlar tutuldu. Bu çalışmanın sonucunu bekliyoruz. Olayı ayrıca, Sürmene Jandarma İlçe Komutanlığı, Sürmene Cumhuriyet Savcılığına da bildirdik. Bu kurumlarında tamamı çalışma başlattı. Bizim çalışma yaptığımız alan tarihi kervan yolu olarak biliniyor. Ayrıca 1915 yılında başlayan Rus işgali sırasında burada çatışmaların olduğunu büyüklerimizden duyduk. Tüm bunlar ve iskeletler konusunda netlik, yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak. "

Erdal Akduman, bölgede çok sayıda şehitlik olduğunu, iskelet çıkan alanın da koruma altına alınmasını istediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler