Trabzon'da insan hakları film günleri

 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde 2012 Avrupa Birliği 'İnsan Hakları Film Günleri' başladı.Trabzon’da bir alışveriş merkezinin sineması’nda başlayan film günleri etkinliğiyle ilgili bilgi

Trabzon'da insan hakları film günleri

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde 2012 Avrupa Birliği 'İnsan Hakları Film Günleri' başladı.

Trabzon’da bir alışveriş merkezinin sineması’nda başlayan film günleri etkinliğiyle ilgili bilgi veren TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, ‘AB İnsan Hakları Film Günleri’ 10-12 Aralık tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi.

Etkinliklerin ücretsiz olacağını belirten Karbuz, “AB Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Türkiye'deki AB Üye Devlet temsilcilikleri ve kültür merkezleri ile işbirliği içerisinde Türkiye genelinde on ilde düzenlenen 3 günlük halka açık Festival kapsamında, AB'ye üye 11 ülkeden 11 film gösterilecek. Bizim insan haklarımız, bizim bireysel haklarımız ve bizim insani deneyimimizi konu alan AB filmlerinin gösterileceği festival, yaşamın tüm kesimlerinden izleyicileri düşündürmeyi, etkilemeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlamaktadır. Bunlar millet, cinsiyet, yaş, cinsel tercih ya da etnik kökene bakılmaksızın hepimizi ilgilendiren konulardır. Burada amaç kimlik, hoşgörü, saygı, haysiyet ve kültürler arası diyalog gibi çeşitli konulara ilişkin farkındalığın yaratılması ve basmakalıp düşüncülere meydan okunması için en iyi AB filmlerinin paylaşılmasıdır” dedi.

Programın ilk film olan ‘Lotte ve Aytaşının Sırrı’ isimli çocuk film 360 ilköğretim öğrencisi tarafından izlendi.

Öte yandan program kapsamında Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla hazırlanan ‘Kadına Yönelik Şiddet’ temalı karikatür sergisi sergilendi. Sergide kadının toplumdaki, ailedeki ve sosyal çevredeki yeri Harun Yavruoğlu’nun kaleminden ziyaretçilerle buluştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler