Trabzon'da inşaatçılara denetim

Trabzon’da meslek oda kaydı olmayan emlakçılara ve inşaatçılara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürlüğü tarafından denetimler yapılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Faal Emlakçılar Odası ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taf

Trabzon'da inşaatçılara denetim

Trabzon’da meslek oda kaydı olmayan emlakçılara ve inşaatçılara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürlüğü tarafından denetimler yapılıyor.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Faal Emlakçılar Odası ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, meslek odası kaydı olmayan emlakçılara ve inşaatçılara denetimlerin devam edeceğini belirterek oda kaydı olmayanların verilen süre içinde oda kaydını yaptırmaları gerektiği söyledi. Taflan, denetimlerin sadece Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Memurluğu tarafından değil, maliye, belediye ve SSK tarafından da yapılmasını arzu ettiklerini belirterek “Bizler İnşaatçılar Odası olarak bütün bu kurumlarla diyaloglar halinde olup onlarla birlikte çalışmaya hazırız. Yeter ki yasalar çerçevesinde yapılması gereken neler varsa bunları hep birlikte uygulayabilelim. Vergi kaydı, meslek odası kaydı, iş yeri açma ruhsatı bulunmayan yetkisiz kişiler haksız kazanç sağlamakta, mükellef olan esnafın haklarını gasp etmektedir. Odaya kayıtlı, bütün görevlerini yerine getiren iş yeri kirası veren, sigorta ödeyen, yanında eleman çalıştıran, istihdam sağlayan esnaf arkadaşların haklarını korumak ve kollamak bizlerin görevi olduğu gibi ilgili kurumlarında bir nevi görevidir. İnşaatçılar Odası olarak kayıt dışılığa kayıtsız kalmayacağımız gibi herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesini arzu ediyoruz. Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ile yaptığımız görüşmeler sonucunda denetim uzmanlarınca çıkılan denetimlerde birçok kayıt dışı emlakçı ve inşaat sektörünün içinde olan meslek gruplarına kayıt altına alınmasıyla ilgili tutanaklar tutulmuş olup, maliye kaydı olduğu halde oda kayıtları bulunmayanlara İnşaatçılar Odası’na kayıt yaptırmaları hususunda bilgi verilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel