Trabzon'da imama plaket verildi

Yaklaşık 30 yıldan fazla İncirlik Camii'nde imam olarak görev yapan Ali Aktaş, müezzin Ali Haydar Çelik, Ali Aktaş'dan sonra da 20 yıl kadar imamlık yapan Hasan Yılmaz, fahri imam ve müezzinlik görevini üstlenen Osman Okumuş, caminin dernek başkanı Ali Sa

Trabzon'da imama plaket verildi

Yaklaşık 30 yıldan fazla İncirlik Camii'nde imam olarak görev yapan Ali Aktaş, müezzin Ali Haydar Çelik, Ali Aktaş'dan sonra da 20 yıl kadar imamlık yapan Hasan Yılmaz, fahri imam ve müezzinlik görevini üstlenen Osman Okumuş, caminin dernek başkanı Ali Sait Yılmaz tarafından plaketle onurlandırıldı.

 

Dernek Başkanı Ali Sait Yılmaz, emekliye ayrılan müezzin ve imamlara böyle bir uygulama yapmayı uygun gördüklerini belirterek yaptıkları hizmetlerden ötürü kendilerini onöre etmeye çalıştıklarını kaydetti. Uzun yıllar İncirlik Camii'nde din adamı olarak hizmet veren müezzin ve imamlara teşekkür eden Yılmaz, "Kendilerine cami cemaatı adına yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hocalarımız görevleri boyunca cami cemaatiyle hep uyum içinde oldu, hiç bir zaman olumsuz bir davranışları olmadı. Dernek adına kendilerini böyle bir uygulama ile uğurlamak istedik. Allah kendilerinden razı olsun, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyoruz" dedi.

 

Caminin yeri Ahmet Kastan tarafından vakfedilirken camii 1976 yılında yıkılarak ilk dernek başkanı Ali Osman Yılmaz önderliğinde cami inşaatı gerçekleşmişti.

Öte yandan emekli olan imam Hasan Yılmaz'dan boşalan İncirlik Cami imamlık görevine müftülüğün en kısa zamanda atama yapacağı öğrenildi. Caminin müezzinlik görevini ise Nihat Bayram sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel