Trabzon'da ilk 10'a giren kurumlar

Trabzon'da 2011 yılı dönemine ilişkin kurumlar vergisinde ilk 10 sıra belli olurken, ilk sırayı 3 sırayı Çoruh Elektrik Dağıtım. A.Ş, Nata İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti, Oltan Gıda. Mad. İhr. Tic. Ldt. Şti. aldı.Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, 2

Trabzon'da ilk 10'a giren kurumlar

Trabzon'da 2011 yılı dönemine ilişkin kurumlar vergisinde ilk 10 sıra belli olurken, ilk sırayı 3 sırayı Çoruh Elektrik Dağıtım. A.Ş, Nata İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti, Oltan Gıda. Mad. İhr. Tic. Ldt. Şti. aldı.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, 2011 yılı vergilendirme dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamesi verme süresinin 27 Nisan 2012 günü sona erdiğini hatırlatarak en çok vergiye tabi kurum kazancı beyan eden mükelleflerin belli olduğuğunu söyledi. Yumbul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2011 dönemine ilişkin olarak 2012 yılı Nisan ayı içerisinde mükelleflerimizden 4 bin 194 adet kurumlar vergisi beyannamesi alınmış, bu beyannameler ile 383 milyon 300 bin 163,94 TL vergiye tabi gelir (matrah) beyan edilmiş ve bu gelir üzerinden 75 milyon 869 bin 758,49 TL kurumlar vergisi tahakkuk ettirilmiştir. Bir önceki yıl beyanı ile karşılaştırıldığında kurumlar vergisi matrahında yüzde 34, tahakkuk eden vergide yüzde 33 oranında artış gerçekleşmiştir. Son beş yıl toplamında kurumlar vergisi matrah artış oranı yüzde 205 olmuştur. 2010 dönemine ilişkin olarak verilen kurumlar vergisi beyanname sayısı 4 bin 13 iken, 2011 dönemine ilişkin olarak verilen beyanname sayısı 4 bin 194 olmuştur. Verilen beyanname sayısında bir önceki yıla göre yüzde 5 artış olmuştur" dedi.

Kurumlar vergisi rakamlarında azımsanamayacak artışlar meydana geldiğine dikkat çeken Yumbul, "Bu artışlar gösteriyor ki 2011 yılında kurumlar vergisi rakamlarında azımsanamayacak artışlar meydana gelmiştir. Bu artışlar, Trabzon’un müteşebbis ruhunun artığının göstergesi olup, insanlarındaki müteşebbis ruh Trabzon’un gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilk 100 mükellefin beyan ettiği matrah, toplam matrahın yüzde 65’ine tekabül etmektedir. Trabzon genelinde 2011 vergilendirme dönemi için beyanda bulunan 4 bin 194 mükellef kurum başına ortalama 91 bin 392,52 TL matrah beyanında bulunmuş, beyan olunan bu matrahlar üzerinden ise mükellef başına ortalama 18 bin 90,08 TL kurumlar vergisi tahakkuk ettirilmiştir" diye konuştu.

Yumbul, kayıt dışıyla ilgili olarak, "Kayıt dışılığın haksız rekabete yol açtığı gerçeğinden hareketle kayıt dışı ekonomiye karşı 2012 yılında dört buçuk ayda 18.147 mükellefi denetlenmiş, 228 kayıt dışı çalışan işletme sisteme dahil edilmiştir. Kayıtlı mükelleflerimizin haklarını savunmak amacıyla kayıt dışı ekonomi ile mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2012 yılında Trabzon'da en yüksek kurumlar vergisi ödeyen ilk 10 kurum şu şekilde sıralandı:

"Çoruh Elektrik Dağıtım. A.Ş, Nata İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti, Oltan Gıda. Mad. İhr. Tic. Ldt. Şti. Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş, Kiler Gıda Mad.İhr.Tic. ve Taah. A.Ş, Hassoy Motorlu Vasıtaları Tic. San. A.Ş, Doğsan Tıbbı Malz. San. A.Ş, Bulutlar Gıda Mad. Pet. Ürün. Nak. Ser. Tic.Ldt. Şti, Saadet Kömür ve Madencilik San.Dış.Tic. Ltd. Şti ve Hekimoğlu Döküm San.Nakly. ve Tic. Ltd. Şti."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel