Trabzon'da ilçelere doğalgaz müjdesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile gerçekleştirdiği toplantıda Trabzon’un sahil kesiminde bulunan tüm ilçele

Trabzon'da ilçelere doğalgaz müjdesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile gerçekleştirdiği toplantıda Trabzon’un sahil kesiminde bulunan tüm ilçelere doğalgaz verilmesi için çalışmaların başlaması konusunda fikir birliğine vardı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’ın da hazır bulunduğu toplantıda Trabzon merkezdeki doğalgaz çalışmalarının 2014 ve 2015 yılında kararlılıkla sürdürülmesinin yanında Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı teknik çalışmalar doğrultusunda doğalgazın ilçelere de yaygınlaştırılması konusu masaya yatırıldı.

Toplantıda Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Çarşıbaşı, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri ile Arsin, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Akçaabat Şinik organize sanayi bölgelerine doğalgazın ulaştırılması konusunda taraflar mutabakata varırken, daha önceden programda olan Of ve Akçaabat ilçelerindeki doğalgaz yapım çalışmalarının sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerde, su abonelerinin yüzde 60 ve daha fazlasının doğalgaza abone olacakları beyanının bir karine olduğu belirtilerek doğuda Of’un yanında Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, ilçelerimiz ile Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ne, batıda Akçaabat’la birlikte Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçeleri ile Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ne, ileride açılacak olan Şinik ve Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgazın ulaştırılması konusunda Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız çalışmalara yardımcı olacaklarını ve destekleyeceklerini ifade etmişlerdir. Sağlanan bu mutabakat ile ilçelerimizin doğalgazla buluşması için ilk adım atılmış oldu. Trabzon’un tüm ilçeleri ile doğalgazla buluşturulması için maliyet unsurları ve kamuoyu yoklamaları sonrasında halkımızın da kabullenmesiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca Trabzon doğalgaz çalışmaları sürdürülen ilçelerdeki doğalgaz döşeme işlemlerinin program çerçevesinde aynen devam etmesi için azami gayret gösterilmesi konusunda Sayın Bakanımız desteklerini arttıracaklarını kaydetmişlerdir. Tüm bu katkılarından ötürü Sayın Bakanımıza ve EPDK Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

SAHİL DOLGUSU İMZA AŞAMASINA GELDİ
Başkan Gümrükçüoğlu Ankara’daki temasları çerçevesinde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile de bir toplantı gerçekleştirdiklerini de kaydetti. Toplantıda Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte imar konusunda atılan adımların ve yol haritasının değerlendirildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, ayrıca sahildeki dolgu planının Bakanlığın onayına hazır hale getirildiğini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon halkına söz verdikleri sahilde dolgu projesinin son noktaya getirildiğini belirterek, “2014 yılındaki seçimlerden önce halkımıza söz verdiğimiz dolgu planı konusunda kurum görüşlerinin alınması ve teknik çalışmaların tamamlanmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı noktasına getirildi. Bakanlığın onayından sonra Trabzon’da bu dolgu projesinin başlanması konusundaki sözlü olarak mutabakat sağlandı” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Ankara’daki şehrin gündemini takip programları çerçevesinde Devlet Personel Başkanlığı ile görüştüklerini belirterek, “Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasıyla kapanan belde belediyeleri ve İl Özel İdaresi’ndeki personelin kendi talepleri doğrultusunda Trabzon’daki kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi konusunda 2 ay önceki görüşmelerimizde sağlanan mutabakat aynen uygulamaya konacak. Önümüzdeki 1 ay içerisinde İçişleri Bakanlığı ile DPB arasındaki çalışmalar tamamlanacağı ve oradaki arkadaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamadan kamu görevlerine devam edecekleri konusu bir kez vurgulandı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler