Trabzon'da ikinci yarıyıl eğitimi başladı

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının 25 Ocak Cuma günü başlayan yarıyıl tatili bugün itibariyle sona erdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da ilk, orta ve liselerde 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı bugün başladı.Trabzon Valisi Dr. Recep Kı

Trabzon'da ikinci yarıyıl eğitimi başladı

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının 25 Ocak Cuma günü başlayan yarıyıl tatili bugün itibariyle sona erdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da ilk, orta ve liselerde 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı bugün başladı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, okulların ikinci yarıyılda eğitim öğretime başlaması nedeniyle Temel Yaşar Çoruh İlkokuluna ziyarete bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, milli eğitim müdür yardımcıları ve Okul Müdürü Gürcan Emral’ın da katıldığı ziyarette öğrencilere başarı dileyen Vali Kızılcık,  “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yarın bizim bulunduğumuz yerlerde olacaksınız. Çağın gereklerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirilmeniz devlet olarak bizim görevimizdir.” dedi.
Kızılcık çocuklara, “Umarım tatil süresi boyunca iyi dinlenmişsinizdir” derken, bir öğrenci ‘ben tatilde sıkıldım, daha çok ödevim olsun isterdim’ deyince ona sıkıldığı zamanlarda bol bol kitap okumasını tavsiye etti.
 
Kızılcık daha sonra okul bünyesinde, ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında açılan sınıfta incelemelerde bulundu. Burada el işiyle çeşitli ürünler üreten kadınlarla sohbet edip yaptıkları bu işler hakkında bilgiler aldı. Kızılcık, “Hadisi Şerif’te de belirtildiği gibi öğrenmenin yaşı yoktur. 
 
Beşikten mezara kadar öğrenmeye devam etmemiz gerekiyor. Sizler bir taraftan çocuklarınızı yetiştirirken bir taraftan da onların okuduğu okulda açılan bu bölümde bir şeyler üretiyor ve böylece hem zamanınızı değerlendiriyor hem de kendinizi geliştiriyorsunuz. Okullarımıza sahip çıkmakla aslında geleceğimize sahip çıkmış oluruz” dedi.
 
Kızılcık özel eğitim sınıfını da gezerek burada eğitim gören çocuklarla hoşça vakit geçirdi, onlarla boyama yaptı. Ana sınıfındaki çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Kızılcık onların beslenmeleriyle ilgili olarak görevlilerden bilgi aldı. Vali Kızılcık çocuklara oyuncak dağıtarak okuldan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel