Trabzon’da İcralık Bebek Ve Çocuklar

Doğu Karadeniz’de son dönemlerde aralarında anlaşmazlık nedeniyle ayrılan çiftlerin çocuklarının yaşamları trajediye dönüyor.Trabzon, Rize ve Artvin ilinde yaşayan resmi nikahlı evli çiftler mahkeme kararı ile ayrıldıklarında çocuğun vekaletini kaybeden e

Trabzon’da İcralık Bebek Ve Çocuklar

Doğu Karadeniz’de son dönemlerde aralarında anlaşmazlık nedeniyle ayrılan çiftlerin çocuklarının yaşamları trajediye dönüyor.

Trabzon, Rize ve Artvin ilinde yaşayan resmi nikahlı evli çiftler mahkeme kararı ile ayrıldıklarında çocuğun vekaletini kaybeden ebeveyn çocuğunu görmek için İcra memurları ile görmeye yada almaya gitmesi çocuklarda kalıcı psikolojik sorunlara neden oluyor.  Konu ile ilgili Haber61.Net muhabirine açıklama yapan Psikiyatri Doktor İrfan Coşkun,  boşanmaların ve bu şekilde ailelere verilen çocukların gelişiminde problemlerin oluştuğunu ifade etti.

ÇOCUKLAR TARAF TUTULMAYA ZORLANIYOR

Coşkun, “Boşanmalar ve bunun sonucunda velayetin bir ebeveyne verilmesi çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor. Özellikle tartışmalı bir boşanma sonucunda çocuk taraf tutmaya zorlanıyor ve diğer ebeveyne yasal olarak gitmesi gereken zamanlarda engellenmeye çalışılıyor, polis ve diğer yasal görevliler işin içine giriyorsa çocuğun gelişimi zarar görüyor. “dedi.

SUÇA EĞİLMESİNE NEDEN OLUYOR

Kişiliği geliştiği dönemlere denk gelmesi ise özgüven kaybına neden olduğunu belirten Coşkun, “ Kişiliğin geliştiği bu dönemde anne ve baba çok önemli iken boşanma ve diğer sorunlar sanki kendisinin suçuymuş gibi düşünmesine ve kendisine yönelik bir suçlama eğilimine girmesine neden oluyor. Özgüvenin yeteri kadar gelişmemesine hatta travmatize olmasına neden olacak tutumlardan kaçınıp boşanma sürecinin ve daha sonra ortaya çıkan sorunların çocuğa duyulan sevgi ile ilgisinin olmadığını ve anne ve babanın üstlendiği sorumlulukları sonuna kadar yerine getireceği duygusu çocuğa hissettirilmelidir. “şeklinde konuştu.

Aralarındaki anlaşmazlık ile ayrıldıktan sonrada sorunların devam etmesi nedeniyle icra ve polis yada jandarma eşliğinde ailelerinden alınan çocuk sayısı Rize’de 20 Artvin’de 15 Trabzon’da ise 40 çocuk olduğu belirtiliyor.

Haber: Şükrü Üçüncü / Haber61.Net

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel