Trabzon'da içme suyu temiz mi?

İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapılan açıklamada, "İlimiz dahilinde tüm belediyelik alanlar ve kırsal kesimin büyük bölümünde, içme ve kullanma suları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kriterlerine göre izlenmektedir. Alınan örnekler, içlerinde

Trabzon'da içme suyu temiz mi?

İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapılan açıklamada, "İlimiz dahilinde tüm belediyelik alanlar ve kırsal kesimin büyük bölümünde, içme ve kullanma suları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kriterlerine göre izlenmektedir. Alınan örnekler, içlerinde selenyum, kurşun ve arseniğin bulunduğu 42 kimyasal parametre dahilinde analiz edilmektedir. Yapılan analizler doğrultusunda, 2010 yılı içerisinde ilimizde tüketime arz edilen içme ve kullanma sularında kurşun, selenyum ve arsenik değerleri sınır değerlerinde olup, diğer kimyasal parametrelerde de sınır değerlerini aşan sonuç yoktur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel