Trabzon'da iç çamaşırı davası

Trabzon'da, boşanma aşamasında olan çiftten damadın annesi, kendisine hitaben, üzerine hakaret içerikli yazı yazılan bir kadın iç çamaşırının köy meydanına asılmasına ilişkin savcılıkça yürütülen soruşturmada, gelinin 6 yakınından 5'i hakkında ''takipsizl

Trabzon'da iç çamaşırı davası

Trabzon'da, boşanma aşamasında olan çiftten damadın annesi, kendisine hitaben, üzerine hakaret içerikli yazı yazılan bir kadın iç çamaşırının köy meydanına asılmasına ilişkin savcılıkça yürütülen soruşturmada, gelinin 6 yakınından 5'i hakkında ''takipsizlik kararı'' verilmesine itiraz ederek, haklarında dava açılmasını istedi.

Merkeze bağlı bir köyde oturan Z.Ö. ile eşi A.Ö, bir süre önce şiddetli geçimsizlik sebebiyle birbirlerine boşanma davası açtı. Bu sebeple tarafların aileleri arasında da husumet başladı.

 

Bu süreçte köy meydanına asılan bir kadın iç çamaşırına kendisine hitaben hakaret içerikli yazı yazıldığını gören A.Ö'nün annesi H.Ö, iç çamaşırının gelinin ailesince asıldığını savunarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Ömer Gündoğdu da suç duyurusu üzerine gelin Z.Ö. ile babası Y.K, annesi A.K, kardeşi B.K, akrabaları A.K. ve M.P. hakkında ''hakaret'' iddiasıyla soruşturma açtı.

 

Savcı Gündoğdu, soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede, Z.Ö. ve eşi A.Ö. arasında boşanma davası olduğunu anımsatarak, ''Bu sebeple şüpheli Y.K, adli emanete kayıtlı bir adet kadın iç çamaşırına 'Kaynana H.Ö, eşya göndermekle olmaz, kızını gönder' diye yazdırıp köy meydanında herkesin görebileceği yere asarak 'hakaret' suçunu işlemiştir'' ifadesini kullandı.

 

İddianamede, toplanan delillerden Y.K'nin söz konusu suçu işlediğinin anlaşıldığını belirten Savcı Gündoğdu, Y.K'ye ''alenen hakaret'' suçundan 3 buçuk aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

 

Savcı Gündoğdu, diğer şüpheliler hakkında ise atılı suçu işlediklerine dair şüphe oluşturacak yeterli delil elde edilemediğinden ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar verdi.

Ancak kayınvalide H.Ö, gelini Z.Ö, annesi A.K, kardeşi B.K. ve gelinin akrabaları A.K. ile M.P. hakkında da aynı suçtan dava açılması amacıyla Rize Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunarak ''takipsizlik kararı''nın kaldırılmasını istedi.

Mahkemenin ''takipsizlik kararı''nı kaldırması halinde, Y.K. dışındaki diğer 5 şüpheliye de dava açılabilecek. Y.K'nin yargılanmasına ise önümüzdeki günlerde Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde başlanacak.

 

Boşanma aşamasında olan Z.Ö. ve A.Ö. çiftinin, 5 ve 6 yaşlarında 2 çocuğu bulunduğu, anne Z.Ö'nün 1,5 yıl önce dövüldüğü gerekçesiyle evi terk edip çocuklarını da yanına alarak, babası Y.K'nın evine döndüğü belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler