Trabzon'da 'Hopa' Protestosu!

Trabzon'da çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, Hopa olayları ve emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümü protesto edildi.Trabzon Merkez Postane önünde toplanan KESK, CHP, ÖDP, Halkevleri, TKP ve EMEP üyes

Trabzon'da 'Hopa' Protestosu!

Trabzon'da çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, Hopa olayları ve emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümü protesto edildi.

Trabzon Merkez Postane önünde toplanan KESK, CHP, ÖDP, Halkevleri, TKP ve EMEP üyesi yaklaşık 50 kişi, üzerinde 'Her yer Hopa her yer direniş' yazılı pankart açtı. Topluluk, 'Metin Lokumcu onurumuzdur', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Hopa halkı yalnız değildir' ve 'Ölümün, zulmün iktidarı AKP' sloganları attı.

Olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu adına yapılan saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, Hopa'da yaşanan olayların sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Muhammet İkinci, "Metin Lokumcu, kimliğinin üzerinde durulmasına değer biriydi. O kim olduğunu ve ne isteğini bilen bir insandı" dedi.

AK Parti hükümetinin toplumda kendisine muhalif gördüğü kesimlere baskı ve şiddeti her geçen gün artrdığını söyleyen KESK Dönem Sözcüsü Muhammet Ekinci şöyle dedi:

"Sayın Başbakan'ın Hopa'ya gelişinde çayına, suyuna sahip çıkan Hopa halkının protestosuna karşı sergilenen tahammülsüzlük ve şiddet, bölgede adı konulmamış bir olağanüstü hal uygulamasına dönüşmüştür. Bir halk doğasına, çevresine, deresine, suyuna, çayına sahip çıktığı için, bir halk AKP politikalarına karşı demokratik bir şekilde protesto hakkını kullandığı için sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır. Hükümet marifetiyle yaratılan terör bir arkadaşımızın yaşamını yitirmesine neden olmuş, tutuklamalar ve gözaltılar gerçekleşmiş, protestoculara yönelik adeta bir sürek avı başlatılmıştır. AKP iktidarı elini Hopa'dan çekmelidir. Hopa'da uygulanan olağanüstü hal uygulanmasına son verilmeli, operasyonlar durdurulmalıdır. Tutuklananlar ve göz altına alınanlar serbest bırakılmalı, Metin Lokumcu'nun ölümüne neden olanlar yargılanmalıdır. "

Çok sayıda polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler