Trabzon’da hızla büyüyen tehlike

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde işsizlik oranında artış olduğu gözlemlenirken en fazla işsizlik artışının Doğu Karadeniz’de olduğu tespit edildi.  Türkiye genelinde işsiz sayısı 2013 yılı Mart döneminde geçen yılın aynı

Trabzon’da hızla büyüyen tehlike
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde işsizlik oranında artış olduğu gözlemlenirken en fazla işsizlik artışının Doğu Karadeniz’de olduğu tespit edildi.
 
 Türkiye genelinde işsiz sayısı 2013 yılı Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 186 bin kişi artarak 2 milyon 801 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı ise 0,2 puanlık artış ile %10,1 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 0,2 puanlık artış ile %12,3, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 1,9 puanlık artış ile %19,3 oldu.
 
Bu artışı Trabzon’a yüzde sekiz olarak yansıdı. Yansıyan bu verilere göre Trabzon’da işsiz sayısı 100 bine yakın olduğu belirlendi. Trabzon’daki işsizlerin yaş ortalamasına bakıldığı zaman Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da işsizliğin gençlerde olduğu gözlemlendi.  Trabzon son verilere göre işsizlik nedeni ile her yıl başka illere göç vermek zorunda kalıyor.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel